Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σειρά εκδηλώσεων σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τη Μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και τη συμπλήρωση 67 χρόνων από τον ηρωικό Μάη του '36, σήμερα, Παρασκευή, 9 του Μάη, πραγματοποιείται σειρά εκδηλώσεων, που κορυφώνονται με τη μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και το Σωματείο Καπνεργατών στις 8 το βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου.

-- Στις 9 το πρωί η ΠΕΑΕΑ οργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Μακεδονομάχων (Εγνατία και Αγ. Σοφίας) για την 58η επέτειο από τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

-- Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 10 το πρωί με πορεία προς το Μνημείο του Εργάτη (Εγνατία και Βενιζέλου), όπου ο λαός της Θεσσαλονίκης θα αποτίσει φόρο τιμής στην ηρωική θυσία των καπνεργατών του Μάη του '36.

-- Στις 11 π.μ. πραγματοποιείται κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Γιώργη Τσαρουχά, βουλευτή της ΕΔΑ και αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα.

  • Τιμώντας τη νίκη κατά του φασισμού και την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, το Παράρτημα Τούμπας Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ οργανώνει πανηγυρική συγκέντρωση την Κυριακή 11 του Μάη στις 10 το πρωί στα γραφεία του.
Στη Θράκη

Εκδηλώσεις για τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 του Μάη σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.

-- Στην Ξάνθη, η εκδήλωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Τη διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης, το Παράρτημα Ξάνθης της ΠΕΑΕΑ, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

-- Στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης, της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ