Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΤΟΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...

ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΗ: «Νωρίτερα από τον προσεχή Ιούλιο ενδέχεται να προχωρήσει ο Κ. Σημίτης στην αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος, με σκοπό να την αποσυνδέσει από τις ριζικές αλλαγές του πολιτικού συστήματος οι οποίες είναι η βασική επιδίωξή του. Αυτές τις αλλαγές παρουσίασε χτες (ως δικές του προτάσεις, δίκην βολιδοσκοπήσεως) ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Κοσμίδης σε ομιλία του στον ΟΠΕΚ: μείωση του αριθμού των υπουργών σε 12-15, δραστική περικοπή των νομαρχιών και περιφερειών, κατάργηση γενικών και ειδικών γραμματέων και καθιέρωση ολιγοεδρικών περιφερειών» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

«ΟΙΟΝΕΙ ΒΟΜΒΑ»... «Συρρίκνωση του Υπουργικού Συμβουλίου, με δραστική μείωση των υπουργείων και των υπουργών, εισηγείται ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Κοσμίδης, και «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Παραμονές του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, η πρόταση προσλαμβάνει το χαρακτήρα βόμβας...» (Από το βασικό θέμα των ΝΕΩΝ).

ΑΛΛΑΓΕΣ: «Δέκα αλλαγές για το μοντέλο διακυβέρνησης, το πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση παρουσίασε χθες ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σωκράτης Κοσμίδης, λίγες μέρες μετά την εξαγγελία του Κ. Σημίτη ότι αμέσως μετά τη λήξη της ελληνικής προεδρίας (30 Ιουνίου) θα κάνει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και θα ανακοινώσει μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος. Ορισμένα από αυτά θεωρείται βέβαιον ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις» (Από το βασικό θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: «Σε τροχιά μείζονος πολιτικής κρίσης διολισθαίνει σταθερά η χώρα, όσο ο πρωθυπουργός μένει αδρανής και η κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο απλού παρατηρητή των γεγονότων και των καταιγιστικών αποκαλύψεων, που αναδεικνύουν σε κυρίαρχο το θέμα της διαφθοράς. Το σύνολο σχεδόν των πολιτικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος αναγνωρίζουν πλέον ότι ο χρονικός ορίζοντας των δύο μηνών που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών είναι πολύ μακρύς και συνάμα εξουθενωτικός. Ταυτοχρόνως με αυτές τις διαπιστώσεις, η σεναριολογία κυριαρχεί στο κυβερνών κόμμα, όπως και η αναζήτηση πολιτικής διεξόδου. Οι συζητήσεις, οι συναντήσεις και τα γεύματα δίνουν και παίρνουν, όπως και τα σενάρια που θέλουν ακόμη και την έξοδο του κ. Σημίτη μετά τη λήξη της ελληνικής προεδρίας και την αντικατάστασή του από τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ