Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Μέρα αντίστασης - μέρα νίκης των λαών

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για την 58η επέτειο της συνθηκολόγησης της χιτλερικής Γερμανίας

Σε ανακοίνωσή της για την 9η του Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σημειώνει τα παρακάτω:

«58 χρόνια πριν, στις 9 του Μάη 1945, κάτω από τον σκληρό αντιφασιστικό αγώνα των λαών, η νέα τάξη πραγμάτων, που ονειρευόταν η φασιστική Γερμανία, έγινε συντρίμμια και τυπικά με την άνευ όρων συνθηκολόγησή της.

58 χρόνια πριν, οι λαοί της Ευρώπης πανηγύριζαν τη νίκη κατά του φασισμού, την πρώτη μέρα ειρήνης στην Ευρώπη.

58 χρόνια μετά, η ανθρωπότητα συγκλονίζεται από τον επιθετικό πόλεμο που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία κατά του ιρακινού λαού. Οι φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Αμερικανοί και Βρετανοί εισβολείς με τη δολοφονία γυναικών, παιδιών και αμάχων, οι τεράστιες καταστροφές, η χρησιμοποίηση όπλων μαζικής καταστροφής, αποτελούν ένα νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Στα μάτια ολόκληρης της ανθρωπότητας έχει αποκαλυφθεί πως ο πόλεμος ήταν προαποφασισμένος και είχε στόχο τον ενεργειακό έλεγχο στη Μέση Ανατολή, τη διέξοδο από την κρίση της αμερικανικής οικονομίας και τη διεύρυνση και εδραίωση της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ.

Συνυπεύθυνοι στο έγκλημα κατά του ιρακινού λαού είναι και οι κυβερνήσεις της ΕΕ και άλλων χωρών που υιοθέτησαν το πρόσχημα των όπλων μαζικής καταστροφής και του αφοπλισμού του Ιράκ.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τον πόλεμο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Ηδη έχει αρχίσει η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα κατά της Συρίας, του Ιράν, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και της Κούβας, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες επεμβάσεις. Συνεχίζεται η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.

Η ΕΕΔΥΕ τιμά τα 58 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης, τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων, κρατώντας ζωντανά τα μηνύματα του αντιφασιστικού αγώνα, καλώντας τους λαούς να ακολουθήσουν την ίδια στάση αντίστασης και πάλης κατά της "νέας τάξης" που οικοδομούν οι ιμπεριαλιστές.

Καλεί το λαό να συσπειρωθεί στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, να δυναμώσει τον αγώνα του, να οργανώσει τη δική του αντεπίθεση ώστε πιο γρήγορα η "νέα τάξη" που ονειρεύονται οι ιμπεριαλιστές να έχει την ίδια τύχη με αυτή που επιφύλαξαν οι λαοί πριν 58 χρόνια, δηλαδή τη συντριβή.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ-ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 9η ΤΟΥ ΜΑΗ, ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ