Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση κομμουνιστικών και αριστερών κομμάτων στην Πράγα

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Απρίλη

Με πρωτοβουλία του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας πραγματοποιήθηκε στις 26 Απρίλη στην Πράγα συνάντηση 10 κομμουνιστικών και αριστερών κομμάτων, με θέμα την ανασκόπηση και αξιολόγηση της διεθνούς κατάστασης μετά τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, την ανάπτυξη των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων και της νέας κατάστασης μετά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας, το Βουλγάρικο Κομμουνιστικό Κόμμα «Γκεόργκι Δημητρόφ», το ΚΟΔΗΣΟ Γερμανίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας, την Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας, το Κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας, το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρώσικης Ομοσπονδίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας.

Ηταν η πρώτη τέτοια συνάντηση μετά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο Ιράκ και την αντιΝΑΤΟική σύνοδο που οργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας στην Πράγα τον Νοέμβρη του 2002.

Σε ανακοίνωση προς τον Τύπο της 7 Μάη 2003 για τα αποτελέσματα της συνάντησης το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν να δημιουργηθεί μια Ομάδα Εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρώσικης Ομοσπονδίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας, η οποία θα συζητά θέματα και πρωτοβουλίες κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Η ομάδα θα παραμένει ανοιχτή σε εκπροσώπους άλλων αδελφών κομμάτων που ενδιαφέρονται. Παράλληλα τα μέλη της Ομάδας Εργασίας συμφώνησαν πως η πρώτη τους συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 20 Ιούνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ