Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... νίβει τ' άλλο!

Στο «διά ταύτα» της κριτικής του, ο κ. Αλογοσκούφης υποστήριξε πως «η χώρα χρειάζεται μια διαφορετική οικονομική πολιτική», την οποία προφανώς υποστηρίζει η ΝΔ. Σύμφωνα με τον Γ. Αλογοσκούφη, αυτή η «άλλη πολιτική» - την οποία υπόσχεται να εφαρμόσει η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση - «θα δίνει έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές, στην ενίσχυση του ανταγωνισμού, στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Μια πολιτική που θα αξιοποιήσει τους κοινοτικούς πόρους και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας».

Μην ψάχνετε για διαφορές στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί η κυβέρνηση Σημίτη εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική των προγραμμάτων λιτότητας της ΕΕ, που καταρτίζει το Διευθυντήριο των Βρυξελλών με γνώμονα τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και πολυεθνικών. Και αυτή την πολιτική (που έχει ενσωματωθεί στα προγράμματα Σύγκλισης ή Σταθερότητας και Ανάπτυξης) έχουν εγκρίνει οι βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και του ΣΥΝ, όταν το 1992 υπερψήφιζαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Απλά, με τη «σκληρή» κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, η ΝΔ δε ζητά αλλαγή πολιτικής, αλλά αλλαγή κυβέρνησης. Και με αυτά που λέει ο Γ. Αλογοσκούφης, επιδιώκει να τονώσει το δικομματισμό, επιβεβαιώνοντας - σε παραλλαγή - τη λαϊκή παροιμία «το 'να κόμμα στηρίζει τ' άλλο και τα δυο το... σύστημα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ