Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Συμμετέχουν στη μεγάλη διεθνή κινητοποίηση

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε, χτες το πρωί, η τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» για τις προετοιμασίες μπροστά στη μεγάλη διεθνή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη 20, 21, 22 Ιούνη.

Στη συνέντευξη, η τοπική Επιτροπή υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής είναι εκείνες που αφαιρούν από τους εργαζόμενους τις κοινωνικές κατακτήσεις, τους ρίχνουν στην ανεργία, στη φτώχεια και την ανασφάλεια. Είναι οι ίδιες, που, μαζί με τις ΗΠΑ, έχουν βάλει στο στόχαστρο το Νησί της Επανάστασης, την Κούβα, τη ΛΔ Κορέας και άλλες χώρες. Εχουν επιβάλει τη μερική απασχόληση, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μισθούς και συντάξεις συνεχούς λιτότητας, που πετούν στο δρόμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Γι' αυτό το λόγο - όπως τονίστηκε - χρειάζεται με τη μαζική συμμετοχή και του ηρακλειώτικου λαού να αφήσουμε στους ιμπεριαλιστές ηγέτες ανεξίτηλα τα σημάδια μιας μεγαλειώδους κινητοποίησης που θα τη θυμούνται σ' όλη τους τη ζωή».

Κορυφώνοντας τις προετοιμασίες για την κινητοποίηση του Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Ηρακλείου της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε γειτονιές της πόλης, σε χώρους δουλιάς και σε κεφαλοχώρια του νομού, προκειμένου να ενημερώσει τους Ηρακλειώτες για τους σκοπούς της διεθνούς κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη και την αναγκαιότητα συμμετοχής τους.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, η επιτροπή κάλεσε δήμους, εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, την Πρυτανεία, τη Διοίκηση του ΤΕΙ και άλλους φορείς να διευκολύνουν με κάθε τρόπο τα μέλη τους, που θα ήθελαν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.

Για το ίδιο θέμα, συνέντευξη έδωσε και η τοπική Επιτροπή Χανίων, καλώντας το λαό και τη νεολαία των Χανίων να αγωνιστούν ακόμα πιο μαζικά και πιο δυναμικά ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τηλέφωνα για συμμετοχές:

- Ηράκλειο: 697 33 11.498, Μανουσάκης Μάνος

- Χανιά: 282 10 58.900, Τσουπάκης Σταύρος και 697 74 66.360, Φραγκιουδάκης Γιώργος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ