Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Τολμηρά» αντιλαϊκά μέτρα

Πλάτες για την εκμετάλλευση του φαινομένου των πτωχεύσεων και της ανασφάλειας που καλλιεργείται, βάζει η ηγεσία της ΝΔ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να πείσει για την «ανάγκη» άμεσης υλοποίησης των νεοφιλελεύθερων διαρθρωτικών αλλαγών.

Ταυτόχρονα βέβαια βρίσκει την ευκαιρία να αμφισβητήσει τη διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης Σημίτη και να επωφεληθεί από τη φθορά και τη λαϊκή δυσαρέσκεια. «Η θέση της ΝΔ είναι πως η βαθιά κρίση, που πλήττει την ελληνική οικονομία, αποκτά καθημερινά ανεξέλεγκτες διαστάσεις», εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου σε δηλώσεις μετά από τις συναντήσεις που είχε χτες ο Κ. Καραμανλής με εκπροσώπους των «παραγωγικών τάξεων» (ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΑ, Επιμελητήρια). Σχολιάζοντας τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και το κύμα των πτωχεύσεων, υποστήριξε ότι «οι εξελίξεις αυτές δεν είναι συγκυριακές», αποδίδοντάς τες στην «αντιαναπτυξιακή, διαχειριστική πολιτική» που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σημίτη. Ασκώντας κριτική «από τα δεξιά» κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί «αναβάλλει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές», αλλά και γιατί έχει δημιουργήσει «ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τις ελληνικές επιχειρήσεις»(!), υιοθετώντας έτσι τους ισχυρισμούς του ΣΕΒ. Το χειρότερο, κατά τον Θ. Ρουσόπουλο, είναι ότι η κυβέρνηση «αδιαφόρησε στις επίμονες και αγωνιώδεις εκκλήσεις του επιχειρηματικού κόσμου»!

Απαντώντας στα στοιχεία που παρουσίασε προχτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αύξηση της απασχόλησης, είπε ότι αυτά είναι «αποσπασματικά και αναξιόπιστα», γιατί προέρχονται μόνο από τον ΟΑΕΔ, όπου μόνον οι άνεργοι που παίρνουν επίδομα ανεργίας εγγράφονται, ενώ δεν είναι υποχρεωμένες όλες οι επιχειρήσεις να αναγγείλουν σ' αυτόν τις προσλήψεις ή τις απολύσεις που κάνουν. Τα στοιχεία αυτά, δηλαδή, δεν αφορούν το σύνολο της οικονομίας και το σύνολο της χώρας, αλλά μόνο μερικά μεγάλα αστικά κέντρα. Παραδέχτηκε ότι υπήρξε αύξηση της απασχόλησης σε δύο τομείς, στα μεγάλα έργα ενόψει Ολυμπιακών αγώνων (3,9%) και στο Δημόσιο (7,8%).

Περισσότερο σαφής για το «μείγμα» της οικονομικής πολιτικής που υποστηρίζει η ΝΔ, ήταν ο υπεύθυνος του προγράμματος Γ. Σουφλιάς, ο οποίος δήλωσε ευθέως ότι «η ανταγωνιστικότητα προωθείται, με τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έγιναν και τον υγιή ανταγωνισμό που τραυματίζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το παραμύθι των «διαρθρωτικών αλλαγών»(2012-04-06 00:00:00.0)
Κριτική «από δεξιά» και δημαγωγία(2001-10-03 00:00:00.0)
Περιμένει τη «φθορά» της κυβέρνησης(2001-09-06 00:00:00.0)
"Κριτική για να βοηθήσω"(1998-09-11 00:00:00.0)
Απροκάλυπτη αντιλαϊκή επίθεση(1998-03-21 00:00:00.0)
Εγγύηση Σημίτη προς εμποροβιομηχάνους(1998-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ