Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Με το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στο πανευρωπαϊκό προσκλητήριο αγώνα, το Σάββατο 21 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη και ώρα 5 μ.μ., «με το ΠΑΜΕ των αγώνων, κάτω από το πανό της Ομοσπονδίας», απευθύνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο στους εργαζόμενους του κλάδου, με ανακοίνωσή της.

Είναι ανάγκη να ορθώσουμε το ανάστημά μας, επισημαίνει η Ομοσπονδία, σε όλους αυτούς που καταδικάζουν εκατομμύρια μισθωτούς και μικρομεσαία λαϊκά στρώματα στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, στον αφανισμό. Η ΕΕ, τονίζεται στην ανακοίνωση, χτυπά τη σταθερή εργασία, την πλήρη απασχόληση, τη δημόσια Υγεία και Παιδεία. Εξελίξεις, που δρομολογήθηκαν με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας και συνεχίστηκαν με τη Συνθήκη Διεύρυνσης της ΕΕ. Ακόμα η Ομοσπονδία, αναφερόμενη στους εργαζόμενους που πετιούνται καθημερινά στο δρόμο, υπογραμμίζει: «Ο κατάλογος μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και αβέβαιη είναι η τύχη εκατοντάδων εργαζόμενων, που απασχολούνται σε εταιρίες που συγχωνεύονται».

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, η μόνη απάντηση είναι «ο ενωμένος, συντονισμένος, ταξικός και ανυποχώρητος αγώνας όλων μας». Συνεχίζοντας, σημειώνει ότι από όλες τις χώρες της Ευρώπης τα εργατικά ταξικά συνδικάτα ετοιμάζονται εντατικά να είναι τον Ιούνη στη Θεσσαλονίκη. «Εμείς, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, με το ΠΑΜΕ, με τη "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003", πρέπει να δώσουμε το "παρών" στο αγωνιστικό παλλαϊκό συλλαλητήριο, για να "υποδεχτούμε" όπως αξίζει τους 25 νεοβάρβαρους και ανεπιθύμητους της ΕΕ».

Καταλήγοντας, η Ομοσπονδία επισημαίνει: Εχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε με τον αγώνα μας τα σχέδια του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Να χτίσουμε παντού λαϊκό μέτωπο αγώνα, «που θα έχει τη δύναμη να αποκρούει τις επιθέσεις του κεφαλαίου, να ανατρέπει αυτές τις πολιτικές και να δημιουργεί προϋποθέσεις για φιλολαϊκές πολιτικές που θα υπηρετούν τα συμφέροντά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ