Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Την Κυριακή η Συνάντηση Νέων Δημιουργών

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Πέτροβας Σπύρος

Οι πρώτες εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχουν ήδη ξεκινήσει και μαζί μ' αυτές έρχεται να υλοποιηθεί και φέτος, ένας νέος σχετικά θεσμός που εισήγαγε η ΚΝΕ τα τελευταία χρόνια στο Φεστιβάλ της: η Συνάντηση Νέων Δημιουργών.

Είναι γνωστό ότι το Φεστιβάλ μαζί με τον πολιτικό του χαρακτήρα αποτελεί και συλλογική έκφραση και δημιουργία, στην οποία η ΚΝΕ καλεί τον κάθε νέο που ασχολείται με οποιοδήποτε είδος τέχνης να συμβάλει με τη γνώμη του, τον προβληματισμό του και τη δράση του. Η φετινή συνάντηση νέων δημιουργών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μάη στη μουσική σκηνή «Συρμός» (Κολωνού και Οδυσσέως, στο Μεταξουργείο), στη 1 το μεσημέρι. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πρόσκληση της ΚΝΕ προς τους νέους δημιουργούς «η τέχνη δεν μπορεί να προσαρμόζεται στα όρια του συστήματος, του συμβιβασμού, της ατομικής λύσης και της "κουλτούρας" των λίγων εκλεκτών. Για να μπορεί να παίξει τον κοινωνικό ρόλο της, να συνδεθεί πλατιά με τον κόσμο και να γίνει αποδεκτή, πρέπει να εκφράζει τα συμφέροντα των πολλών. Εχουμε δικαιώματα και διατυπώνουμε με θάρρος τα αιτήματά μας! Μαζί μπορούμε»!

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε σχολές και γειτονιές και συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες πραγματοποιούν:

Σήμερα, Παρασκευή

-- Οι ΟΒ Χαλανδρίου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Χαλανδρίου, με θέμα: «Ενα μήνα μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, ένα μήνα πριν τη Θεσσαλονίκη».

-- Οι Οργανώσεις Χίου (με τη συμμετοχή της «Δράσης»), στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στις 7.30 μ.μ., με θέμα αλληλεγγύη στην Κούβα», θα μιλήσουν οι: Β. Γκιώκα, μέλος του ΝΣ Χίου της ΚΝΕ, Α. Κοτέας και Γ. Γιώτης, μέλη της Γραμματείας της Αντιπολεμικής Επιτροπής Νέων στο νησί, που έχουν επισκεφτεί την Κούβα.

-- Η ΤΟ ΤΕΙ Κοζάνης, στις 4 το απόγευμα, στο χώρο του ΤΕΙ, με θέμα: «αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας» και ομιλητή τον Ν. Καρατουλιώτη, υποστράτηγο ε.α.

Αύριο, Σάββατο

-- Η Νομαρχιακή Οργάνωση Λέσβου διοργανώνει εκδρομή στην Αγιάσο, όπου θα δοθεί παράσταση από τοπικό θεατρικό σχήμα και συναυλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ