Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αστυνομοκρατία... «Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί περισσότεροι απ' όσους συμμετείχαν στην τελετή υπογραφής της Συνθήκης Προσχώρησης, του Ατυπου Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης στην Αθήνα, τον περασμένο Απρίλιο, θα βρίσκονται επί ποδός για την ομαλή διεξαγωγή της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική από τις 19 έως τις 21 του μηνός. Ηδη η χερσόνησος της Σιθωνίας έχει μετατραπεί σε μία από τις πιο αστυνομοκρατούμενες περιοχές του κόσμου...» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

..και «Πήγασος 6»: «Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες και αξιωματικοί είναι ενταγμένοι στο σχέδιο "Πήγασος 6" του ΓΕΕΘΑ για την από αέρος, θαλάσσης και ξηράς προστασία των Ευρωπαίων ηγετών κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής. Τον συνολικό έλεγχο θα έχει το ΓΕΕΘΑ μέσω των διακλαδικών στρατηγείων της Ταχυκίνητης Δύναμης (πρώην Β' ΣΣ) στη Βέροια και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα» («ΝΕΑ»).

Ευρω-χαφιεδισμός: «Πάντως, και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπως το 2001 στη διάσκεψη της G8 στη Γένοβα, έχει στηθεί στη συμπρωτεύουσα κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών των ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας. Μέτρο που καθορίστηκε με ευρωπαϊκή οδηγία προ διετίας. Αποστολή των αξιωματικών των υπηρεσιών πληροφοριών είναι να παρέχουν πληροφορίες για διαδηλωτές στις αστυνομίες των χωρών όπου γίνονται μεγάλες κινητοποιήσεις αλλά και υποδυόμενοι τους διαδηλωτές να παρακολουθούν από κοντά τις κινητοποιήσεις» (Θαν. Αργυράκης -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

Διαδηλωτές ίσον βία... «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε τη Δευτέρα "δημόσια ανακοίνωση", με την οποία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί εάν πρόκειται να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Η ανακοίνωση αναφέρεται στο ενδεχόμενο ευρείας έκτασης διαδηλώσεων, το τριήμερο από 19 έως 21 Ιουνίου, σημειώνοντας ότι η αναμενόμενη προσέλευση περίπου 100.000 διαδηλωτών στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Νέου Μαρμαρά και, γενικότερα, σε όλη την Ελλάδα θα επηρεάσει τις οδικές και θαλάσσιες μεταφορές. Γι' αυτό το λόγο οι Αμερικανοί καλούνται να αποφεύγουν τους χώρους των διαδηλώσεων, καθώς στο παρελθόν παρόμοιες διαδηλώσεις κατέληξαν σε βίαια περιστατικά» («ΑΠΕ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ