Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»

Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν από τις κινητοποιήσεις στις 20 μέχρι 22 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» μπήκε στην τελική ευθεία των προετοιμασιών. Ετσι, με χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αθήνα, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για «πανστρατιά», για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει το τριήμερο. Παράλληλα, τα στελέχη της «Δράσης» επισήμαναν ότι αναμένεται να είναι μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις, αφού έχουν κλείσει πάνω από 150 πούλμαν για τη μεταφορά των διαδηλωτών στη συμπρωτεύουσα. Εγινε, δε, σαφές, ότι αν η κυβέρνηση πάρει μέτρα εναντίον του μαζικού λαϊκού κινήματος θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η ίδια. «Το κίνημα έχει τη δυνατότητα να περιφρουρήσει τις δυνάμεις του», ξεκαθάρισαν τα στελέχη της «Δράσης».

Την ώρα, λοιπόν, που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται και δεκάδες επιχειρήσεις κλείνουν, που νέα αντιλαϊκά μέτρα προωθήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα με την ελληνική κυβέρνηση να ασκεί την Προεδρία της ΕΕ, που τα δύο ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΕΕ και ΗΠΑ) συνεργάζονται στενά στην έκδοση «υπόπτων» και που 60 λαοί απειλούνται από την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ ως ύποπτοι για την «υπόθαλψη τρομοκρατών», γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο πως οι λαοί του κόσμου πρέπει να απαντήσουν. Να ορθώσουν το δικό τους μέτωπο αντεπίθεσης στη «Σιδερένια Φτέρνα», που επιδιώκουν να δημιουργήσουν οι ιμπεριαλιστές. Να πουν «ΣΤΟΠ σε ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ». Να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της «Δράσης».

Κεντρικοί ομιλητές στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν ο Γ. Πέρρος από τη Γραμματεία της «Δράσης», ο Δ. Θεοδώρου από την Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και ο Γ. Πρωτούλης από Επιτροπή Αθήνας της «Δράσης». Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικών φορέων, αντιστασιακών οργανώσεων, νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ