Τρίτη 24 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιο ήταν το σχέδιό τους;

Λένε πως είχαν σχέδιο και εκτιμούν πως το αποτέλεσμα ήταν επιτυχές. Οι ίδιοι έλεγαν, επίσης, και μάλιστα δυο και τρεις μέρες πριν, ότι είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για τα επεισόδια, τα οποία ετοίμαζαν οι μερικές εκατοντάδες αναρχοπροβοκάτορες, που είχαν καταλάβει από την Τρίτη το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Γνώριζαν, δηλαδή, και από πού θα ξεκινήσουν οι προβοκάτορες. Και, τέλος, όπως όλοι γνωρίζουν, είχαν στη διάθεσή τους μερικές χιλιάδες άνδρες των αστυνομικών κατασταλτικών δυνάμεων, των ειδικών δυνάμεων, κλπ., κλπ.

Για την ηγεσία της Αστυνομίας μιλάμε, καθώς και τον πολιτικό της προϊστάμενο, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Και αναρωτιόμαστε, ποιο ήταν το σχέδιό τους. Εμείς, πάντως, είδαμε τα εξής: Μερικές δεκάδες προβοκάτορες να καταστρέφουν και να λεηλατούν ανενόχλητοι στην Εγνατία, αρκετά μακριά από τη λαϊκή διαδήλωση. Λίγο μετά, να επεμβαίνουν οι αστυνομικές δυνάμεις και να ξεδιπλώνουν τον γνωστό «κλεφτοπόλεμο» με τους πρώτους, σπρώχνοντάς τους κατά μήκος της Εγνατίας και μετά προς την Τσιμισκή και προς την παραλία, όπου βρίσκονταν οι δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών.

Αν αυτό ήταν το σχέδιό τους, πράγματι, στέφθηκε με επιτυχία, εκτός του τελευταίου μέρους του, αφού τα μαζικά και καλά περιφρουρούμενα μπλοκ της «Δράσης», του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ αποθάρρυναν τους προβοκάτορες και δεν τους επέτρεψαν να εισχωρήσουν στην κύρια μάζα των διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ