Τρίτη 24 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ
ΣΑΜΟΣ
Θα υψώσουμε φραγμό στις αυθαιρεσίες της Αστυνομίας

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ

Φαίνεται πως στη Σάμο οι προσπάθειες της Ασφάλειας να τρομοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία δε σταμάτησαν με τη λήξη της Συνόδου Κορυφής. Σε ανακοίνωση - καταγγελία της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ σημειώνει:

«Σαμιώτες και Σαμιώτισσες, Νέοι και Νέες της Σάμου,

Πριν τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης η Ασφάλεια της Σάμου προσπάθησε να μάθει πόσοι από το Καρλόβασι θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, με το πρόσχημα ότι συγκεντρώνει πληροφορίες απ' όλη την Ελλάδα για την κινητοποίηση ικανού αριθμού δυνάμεων για την ασφάλεια των διαδηλωτών.

Ομως παρ' όλη τη φροντίδα και το ζήλο των Σωμάτων Ασφαλείας, τα γραφεία του Κόμματος και της ΚΝΕ, του "Ριζοσπάστη" και του "902" στη Θεσσαλονίκη δεν μπόρεσαν να διασωθούν από την ανεξέλεγκτη δράση των γνωστών - αγνώστων.

Ευτυχώς που όσοι πήγαμε στη Θεσσαλονίκη είχαμε την πρόνοια να μην εναποθέσουμε και την προσωπική μας ασφάλεια στα Σώματα Ασφαλείας.

Τη Δευτέρα το πρωί 23/6, κατεβαίνοντας από το πλοίο στο λιμάνι Καρλοβάσου, ο γραμματέας της ΚΝΕ στη Σάμο συνελήφθη από άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας (με πολιτικά), οδηγήθηκε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και έλεγχο (σωματικό και στα προσωπικά του αντικείμενα).

Σε ερωτήσεις του "υπόπτου" η απάντηση ήταν ότι ο έλεγχος ήταν δειγματοληπτικός και τα στοιχεία των οργάνων θα δοθούν κατόπιν αιτήσεως.

Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για τους γνωστούς καταχρηστικούς ελέγχους της Αστυνομίας πριν και μετά τις διαδηλώσεις, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και ιδιαίτερα των νέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους έλεγχοι πυκνώνουν και σε πολλές περιπτώσεις παίρνουν χαρακτήρα εξευτελισμού. Οι έλεγχοι αυτοί είναι όχι μόνο προσβλητικοί, αντιδημοκρατικοί και απαράδεκτοι, αλλά και εντελώς παράνομοι.

Καταγγέλλουμε στη δημοκρατική κοινή γνώμη των Σαμίων αυτή τη δράση της Αστυνομίας, καθώς και κάθε αυθαίρετη ενέργεια που στοχεύει στον εκφοβισμό και τον τρόμο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για ανοχή και υπόθαλψη τέτοιων φαινομένων, γιατί παρά τις καταγγελίες και τις αντιδράσεις, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς του νησιού να παρέμβουν συντονισμένα και αποφασιστικά για το σεβασμό και την υπεράσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, καθώς και των δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών του λαού, που με αγώνες και πολλές θυσίες κατάκτησε.

Καλούμε το λαό της Σάμου να αναπτύξει τη δική του ακατανίκητη λαϊκή δράση ώστε να υψώσει φράγμα σε κάθε αυθαιρεσία και αυταρχισμό της Αστυνομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ