Τρίτη 24 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ
Ο Οσκαρ Μαρτίνεζ
Ο Οσκαρ Μαρτίνεζ
Η αλληλεγγύη δύναμη των λαών

Σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε συνάντηση, σε κάθε διαδήλωση, ακόμη και σε κάθε ανάπαυλα των εκδηλώσεων της «Δράσης» σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, εκφράστηκε πολύμορφα η αλληλεγγύη στον κουβανικό λαό που αντιστέκεται στα νέα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και υπερασπίζεται το σοσιαλισμό. Η αλληλεγγύη στην πάλη των λαών στο Ιράν, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας που έχουν μπει στο στόχαστρο της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Εκφράστηκε και μέσα από τη συναυλία αλληλεγγύης με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Λαϊκής Αντισυνόδου της «Δράσης» το μεσημέρι της Κυριακής στην Πλατεία Αριστοτέλους. Ηταν μια γιορτή λαϊκή, αγωνιστική που σφραγίστηκε με διεθνιστικά και άλλα τραγούδια απ' όλο τον κόσμο.

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που βρέθηκαν στους δρόμους ξέρουν πως δεν είναι αρκετό. Ομως δίνει δύναμη και κουράγιο στους λαούς που αντιστέκονται. «Η αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνα του κουβανικού λαού έχει τρομερή σημασία για μας», είπε ο Οσκαρ Μαρτίνεζ, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, μιλώντας στην εκδήλωση - συναυλία. Και πρόσθεσε: «Μόνο η σιδερένια θέληση των μικρών λαών, η αντίστασή τους και η μεταξύ τους αλληλεγγύη μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των ιμπεριαλιστών». Επίσης, αναφέρθηκε στην εντυπωσιακά μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου δηλώνοντας: «Δώσατε το μήνυμα ότι η Κούβα δεν είναι μόνη της». Εκφράζοντας την απόφαση του κουβανικού λαού κατέληξε: «Η Κούβα δε θα κάνει πίσω. Θα κρατήσει το σοσιαλισμό, θα τον υπερασπίσει. Δεν πρόκειται να υποκύψει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ