Πέμπτη 24 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λείπει η αυτοκριτική

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε σκάνδαλο αναδείχνεται η μη χορήγηση του ποσού των 176 ευρώ, το οποίο η κυβέρνηση υποσχέθηκε στους εκπαιδευτικούς, κρατώντας τους σε μια ιδιότυπη ομηρία. Κι ενώ το ποσό των 176 ευρώ δεν έχει καταβληθεί, ωστόσο από 1.1.2003 γίνονται επί του ποσού αυτού κρατήσεις για τη σύνταξη! Αυτά αναφέρονται -ανάμεσα σε άλλα- στην απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, σχετικά με το προτεινόμενο από την κυβέρνηση νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο απορρίπτει συνολικά η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών.

Και δε λέμε, πως δεν είναι έτσι. Κάθε άλλο. Ετσι και χειρότερα είναι. Η κυβέρνηση, όχι μόνον υποσχόνταν στους εκπαιδευτικούς, καιρό τώρα, το επίδομα των 176 ευρώ, που το έχουν πάρει άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Οχι μόνο καλλιεργούσε αυταπάτες, κρατώντας τους σε μια ιδιότυπη ομηρία. Οχι μόνο τους κάνει κρατήσεις, για χρήματα που δεν τα παίρνουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά τελικά δεν το συμπεριέλαβε καν στο νέο «φτωχολόγιο». Πράγματι, ο εμπαιγμός είναι ωμός, προκλητικός και ό,τι άλλο σχετικό σκεφθείτε.

«Ξέχασε», όμως, κάτι η σημερινή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΣΥΝ). Επρεπε, να συνοδεύσει τα παραπάνω, με μια γενναία αυτοκριτική. Ολ' αυτά έγιναν και με τη δική της συμβολή στο προηγούμενο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Και, μάλιστα, παρά τις επανειλημμένες, σχετικές προειδοποιήσεις της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ