Πέμπτη 24 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ για την Κύπρο

Την απαίτησή του για δίκαιη και βιώσιμη λύση, που θα εξασφαλίζει μια ανεξάρτητη, ομόσπονδη, αδέσμευτη και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο, που θα εγγυάται ένα κράτος, με μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, θα διαδηλώσει σήμερα ο λαός της Θεσσαλονίκης, που ετοιμάζεται να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση που οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, στις 8 το βράδυ, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, με αφορμή την 29η επέτειο της κυπριακής τραγωδίας.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΔΥΕΘ προειδοποιεί πως η υπόθεση της Κύπρου, «πιασμένη από το δόκανο της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, οδηγείται στον οριστικό ενταφιασμό της με όχημα την ένταξη του νησιού στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Και καταγγέλλει πως «οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων είναι τεράστιες. Κυρίως όμως αυτές της κυβέρνησης Σημίτη, που με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Γ. Παπανδρέου υπέγραψε το Ελσίνκι και το σχέδιο Ανάν και κάθε μέρα και περισσότερο συναινεί στην οριστική διχοτόμηση του νησιού, στη μετατροπή του σε τεράστια αμερικανοβρετανική βάση και σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο», αναφέρει.

Και η ΕΔΥΕΘ ξεκαθαρίζει πως «για το ελληνικό κίνημα ειρήνης μια μόνο δίκαιη και βιώσιμη λύση υπάρχει. Και αυτή η λύση βρίσκεται στο συντονισμένο αγώνα του κυπριακού λαού ενάντια στο σοβινισμό και τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές, για την επαναπροσέγγιση και ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί παρά να είναι ενταγμένος στον κοινό αγώνα των λαών της περιοχής ενάντια στους σχεδιασμούς της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης και για: Να φύγει το ΝΑΤΟ από την περιοχή μας. Να αφεθούν οι λαοί μόνοι τους να αποφασίζουν για τις τύχες τους. Να μετατραπεί η περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε ζώνη σταθερής ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας λαών και κρατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ