Πέμπτη 24 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Προσαρμογή στην πραγματικότητα»

Μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την επέτειο της μεταπολίτευσης

Το κοινό όραμά τους, μια «ισχυρή Ελλάδα», πλήρως ενσωματωμένη και υποταγμένη στο καθεστώς της «νέας τάξης», αναδεικνύουν οι Κ. Σημίτης και Κ. Καραμανλής, στα μηνύματά τους με αφορμή την 29η επέτειο από τη μεταπολίτευση.

Το μήνυμα της επετείου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι ότι «ο λαός επιλέγει το δρόμο των αλλαγών (σ.σ. προφανώς των νεοφιλελεύθερων) και της προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα», δηλαδή στην κυριαρχία του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Χαρακτηρίζει μονόδρομο τον «εκσυγχρονισμό της χώρας», εντάσσοντας σ' αυτόν και τις πρωτοβουλίες του για «όλες τις μορφές του δημόσιου βίου», που δήθεν οδηγούν σε «νέα εποχή». Θεωρεί περίπου ότι έχει κλείσει το Κυπριακό μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ενώ προβάλλει την «επιτυχία» της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ ως «ανυπολόγιστο κεφάλαιο που τονώνει την εθνική αυτοπεποίθηση»(!).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ αναδεικνύει ως μείζονα «την επιταγή για συνένωση των δυνάμεων και των προσπαθειών όλων των Ελλήνων σε κοινούς εθνικούς σκοπούς, κοινούς αγώνες, κοινές αξίες και ιδανικά». Το όραμα που μας ενώνει, κατά τον Κ. Καραμανλή, είναι μια ισχυρή και περήφανη πατρίδα, παρούσα στις διεθνείς εξελίξεις. Μια Ελλάδα, με ρόλο και λόγο στην οικοδόμηση της νέας Ευρώπης, παράγοντας ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή μας. Δεν παραλείπει, βέβαια, να αναφέρει τη σημασία της συστράτευσης, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την «προώθηση και την υλοποίηση των αναγκαίων πολιτικών», εννοείται νεοφιλελεύθερων.

«Η ένταξη του ελληνικού τμήματος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην ουσία, νομιμοποίησε τα τετελεσμένα του Αττίλα», επισημαίνει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημ. Τσοβόλας. Αντίθετα, ο ΣΥΝ στο δικό του μήνυμα υποστηρίζει ότι με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ «έχουν δημιουργηθεί προϋποθέσεις για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ