Πέμπτη 24 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Ακριβή» ψηφοθηρία

Κλιμακώνει την προεκλογική εκστρατεία της με στόχο την ψηφοθηρία η ηγεσία της ΝΔ, χρησιμοποιώντας κατ' εξοχήν το «όπλο» της ασύστολης δημαγωγίας πάνω στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα.

Μετά την επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας με την επίσκεψη σε ίδρυμα πρόνοιας, ο Κ. Καραμανλής συνέχισε χτες με την παρουσίαση των προτάσεών του για το καυτό πρόβλημα της ακρίβειας. Οπως αναμενόταν, οι προτάσεις της ηγεσίας της ΝΔ δε διαφέρουν σε τίποτα από αυτές της κυβέρνησης, αφού αναγνωρίζουν στην αγορά (μονοπώλια) τη διαμόρφωση των τιμών στα προϊόντα. Παρόλο, λοιπόν, που έρχεται να στηρίξει τη (νεοφιλελεύθερη) κυβερνητική πολιτική υπερακοντίζοντας στην αναγκαιότητά της, ωστόσο επιχειρεί να διαφοροποιηθεί υποστηρίζοντας ότι αυτή θα την εφαρμόσει «με τόλμη και ταχύτητα»! «Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα τη μάχη κατά της ακρίβειας μοιάζει με κυνήγι μαγισσών», διαπίστωσε μιλώντας χτες το βράδυ στην Πεύκη ο Κ. Καραμανλής, προσθέτοντας: «Για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα για τους καταναλωτές χρειάζεται ένας συνδυασμός αλληλοσυμπληρούμενων και ουσιαστικών μέτρων και όχι παιχνίδια επικοινωνιακών εντυπώσεων». Παρουσιάζοντας στη συνέχεια τις προτάσεις του κόμματός του για το πρόβλημα της ακρίβειας, ως πρώτη ανέφερε την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών(!), δηλαδή ιδιωτικοποιήσεις (που, ως γνωστόν, διπλασίασαν και τριπλασίασαν τα τιμολόγια των υπηρεσιών), απελευθέρωση αγορών (ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μερική απασχόληση και αποδοχές). Υποκριτικά ζήτησε «να σταματήσει το κράτος να σέρνει το χορό των ανατιμήσεων με τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ», ξεχνώντας ότι αυτό είναι νομοτέλεια των μετοχοποιήσεων ή ιδιωτικοποιήσεων που υποστηρίζει μετά πάθους. Επίσης, ζήτησε να αναμορφωθεί το κύκλωμα διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, αλλά δε διευκρίνισε πώς θα γίνει αυτό. Ως άλλοθι στην ελεύθερη διαμόρφωση των τιμών από τα μονοπώλια τάχθηκε υπέρ μιας ισχυρής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία τάχα θα βάλει «τάξη στην αγορά και θα σταματήσει τη δράση των κερδοσκόπων»!

Ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε, επίσης, πάντα περιγραφικά και διαπιστωτικά, και στο πρόβλημα της ανεργίας, επικαλούμενος και τα ευρήματα του «ευρωβαρόμετρου», ενώ επανέλαβε και τις «ενδιαφέρουσες ιδέες» επιστημονικών φορέων για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λεκανοπεδίου, χωρίς φυσικά να δεσμευτεί για τίποτα... Δε δεσμεύτηκε επίσης ούτε για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιοριζόμενος απλά στην επισήμανση του προβλήματος και στην απαρίθμηση γνωστών στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ