Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Είμαστε περισσότεροι»..!

Ως «ακαδημαϊκές κρίσεις»(!) χαρακτήρισε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μυρσίνη Ζορμπά, τις τροπολογίες του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Αλυσανδράκη στην έκθεση της Επιτροπής Πολιτισμού για τις «Πολιτιστικές βιομηχανίες».

Για την ευρωβουλευτή - και εισηγήτρια της αντιδραστικής αυτής έκθεσης στο Eυρωκοινοβούλιο - είναι «ακαδημαϊσμός» η ανησυχία για την πλήρη εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι «ακαδημαϊσμός» η αποκάλυψη της πριμοδότησης - ακόμη και με ακραία νεοφιλελεύθερα μοντέλα από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία - της «ανταγωνιστικότητας» του ευρωπαϊκού πολιτιστικού κεφαλαίου έναντι του αμερικανικού, με τίμημα την πλήρη ομογενοποίηση της πολιτιστικής διαφορετικότητας των ευρωπαϊκών λαών και με στόχο το υπερκέρδος, με την ταυτόχρονη, μαζική ιδεολογική χειραγώγηση.

Εκεί, όμως, που αποκαλύφθηκε η «ποιότητα» της «δημοκρατίας» τους, είναι όταν ρωτήθηκε για ποιους λόγους απορρίφθηκαν οι παραπάνω τροπολογίες: «Ρωτήστε τους 300 ευρωβουλευτές που τις καταψήφισαν και τους μόλις 20 που τις υπερψήφισαν»! Με λίγα λόγια, απορρίφθηκαν, «γιατί είμαστε περισσότεροι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ