Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Δράση για την απλή αναλογική

Παίρνοντας το λόγο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε τα παρακάτω:

«Αγαπητοί φίλοι, η σημερινή συνάντησή μας είναι σημαντική, γιατί σε αυτή την αίθουσα συμμετέχουν όλες εκείνες οι δυνάμεις που ανεξάρτητα από τις γενικότερες διαφορές τους συμφωνούν στο στόχο πως το εκλογικό σύστημα στη χώρα μας πρέπει να είναι η απλή αναλογική, δηλαδή εκείνο το σύστημα που αποτυπώνει ακριβώς τις επιλογές του ελληνικού λαού.

Την απλή αναλογική ο κάθε φορέας, η κάθε πολιτική οργάνωση και κίνηση, το κάθε κόμμα την εντάσσει σε μία τακτική ή στρατηγική που ο καθένας επέλεξε σαν πιο σωστή για την παραπέρα πορεία της χώρας, έχοντας εναποθέσει στην εφαρμογή της απλής αναλογικής ορισμένες από τις προσδοκίες του. Είναι φανερό πως η όποια συνέχεια δοθεί σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να λάβει υπόψη της τις ιδιαίτερες επιδιώξεις όλων μας και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους μας να εκφράσει ολοκληρωμένα όπως ο καθένας νομίζει την άποψή του.

Πιστεύω λοιπόν πως σήμερα θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε ορισμένα ζητήματα.

  • Με τη συμβολή όλων μας να μαζευτούν χιλιάδες υπογραφές κάτω από ένα κείμενο που θα απαιτεί την απλή αναλογική σαν πάγιο εκλογικό σύστημα.
  • Να κατατεθεί ξανά στη Βουλή πρόταση εκλογικού νόμου για απλή αναλογική.
  • Την ημέρα κατάθεσης του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση θα μπορούσε να οργανωθεί μια μεγάλη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου θα συμμετέχουν όλοι χωρίς αποκλεισμούς, ο καθένας με τα σύμβολά του, με τα συνθήματά του, όπου τελική απαίτηση θα είναι ένα πάγιο εκλογικό σύστημα απλής και ανόθευτης αναλογικής.

Τέλος από αύριο ο κάθε φορέας σε κάθε τόπο δουλιάς, σε κάθε χώρο, σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία, ανάλογα με τις δυνατότητες που ο καθένας έχει και σε συνεργασίες όπου αυτές είναι εφικτές, να αρχίσει μια δυναμική καμπάνια για την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Αγαπητοί φίλοι, είμαι βέβαιος πως αυτή η προσπάθεια για την απλή αναλογική θα συσπειρώσει χιλιάδες ανθρώπους, θα προβληματίσει και ίσως να συσπειρώσει και εκείνους που ενώ πιστεύουν στην απλή αναλογική μια σειρά από δεσμεύσεις και σκοπιμότητες τους κρατάνε σε απόσταση από δράσεις υπέρ αυτής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσκέψεις - ανακοινώσεις για την απλή αναλογική (2003-09-20 00:00:00.0)
Διεκδικούν απλή αναλογική (2003-09-16 00:00:00.0)
Ζήτημα δημοκρατίας η ισοτιμία της ψήφου (2003-09-10 00:00:00.0)
Ολοι μαζί στον αγώνα για την απλή αναλογική (2003-08-22 00:00:00.0)
Αρνείται να συζητήσει με τα συνδικάτα η κυβέρνηση (2003-08-06 00:00:00.0)
Παίκτες και... συμπαίκτες (2001-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ