Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να σταματήσει το «λαθρεμπόριο» ιδεών και προσώπων

Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο θέμα που έχει προκύψει με την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας

Στο θέμα της εκλογής του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, θέμα που έχει βρεθεί στην επικαιρότητα, αναφέρθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στον ΑΛΦΑ ΡΑΔΙΟ και τον δημοσιογράφο Κ. Παρρά, όπου κλήθηκε να απαντήσει στην παρακάτω ερώτηση:

- Φέρεται πάλι η παράταξή σας, με το ευρύτερο σχήμα της αριστεράς και το ιδιαίτερο του ΚΚΕ να φλερτάρεται και από τους δύο μεγάλους παράγοντες της πολιτικής ζωής, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και να φτιάχνονται σενάρια πάνω στο εξής: Για να μην έχουμε διπλή εκλογική αναμέτρηση θα βρει ο κ. Καραμανλής μια αριστερή προσωπικότητα και μαζί με τα κόμματα της αριστεράς θα βγάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας, και αν το επιτρέπουν αυτά. Το άλλο λέει ότι η κυβέρνηση θα προτείνει ένα αριστερό πρόσωπο και έτσι θα συμπαρασύρει μαζί με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο τη δική σας παράταξη και τον ΣΥΝ και θα διασφαλιστεί ότι δε θα έχουμε διπλή εκλογική αναμέτρηση.

- Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δε μας έχει απευθύνει κανείς πρόταση ούτε άμεση, ούτε έμμεση για σύναψη σχέσης φλερτ, όσον αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σας ξεκαθαρίζω τα θέματα. Το θεωρώ εντελώς αποπροσανατολιστικό το να πηγαίνουν στην άκρη κρίσιμα προβλήματα και να συζητάμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο τι; Να μη γίνουν εκλογές και να μην ξαναδοκιμάσει ο λαός με την ψήφο του, εφ' όσον το θελήσει, να κάνει ένα βήμα προς τα μπρος.

- Αν γινόταν πρόταση για τον Χ. Φλωράκη;

- Μπορείτε να φανταστείτε τον Χαρίλαο Φλωράκη να υπογράφει αντιλαϊκά διατάγματα; Τι είναι ο Πρόεδρος Δημοκρατίας; Είναι ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος υπογράφει αντιλαϊκά διατάγματα. Παίρνει το χαρτάκι από την κυβέρνηση και λέει ευχαριστώ σε αυτούς που λέει ευχαριστώ και η κυβέρνηση. Να ξεκαθαρίσω. Ενας αριστερός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει αποδεχτεί τους όρους του Μάαστριχτ, αριστερός εννοώ ως ιδεολογία, δεν μπορεί παρά να γίνει συντηρητικός και αντιδραστικός πολιτικός στην πράξη. Ενας αριστερός Πρόεδρος Δημοκρατίας τι θα κάνει; Θα δίνει άλλοθι στη συγκεκριμένη συντηρητική κυβέρνηση. Πρέπει να σταματήσει το «λαθρεμπόριο» των ιδεών και των προσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ