Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
... Επαφές ως συνήθως

Στη Λευκωσία ο Γ. Παπανδρέου

«Εικασίες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας τα όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες «περί διαφωνιών Αθήνας και Λευκωσίας».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου έρχεται σήμερα στην Κύπρο για να συζητήσει την παρούσα φάση του Κυπριακού και να συνεκτιμήσει με την πολιτική ηγεσία την κατάσταση που διαμορφώνεται και πρόσθεσε πως «οτιδήποτε άλλο λέγεται ή γράφεται για τις συνομιλίες του κ. Παπανδρέου αποτελεί εικασία».

Ο πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν με τον Γ. Παπανδρέου, όπως η περιοδεία του Τόμας Γουέστον σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η οποία στοχεύει στο να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα αναθέρμανσης της πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και οι ψευτοεκλογές στα κατεχόμενα, που όλοι εύχονται να κερδίσει η αντιπολίτευση. Ο Δ. Χριστόφιας είπε επίσης ότι εκκρεμεί και η συζήτηση επί των σημείων εκείνων του σχεδίου Ανάν που η ελληνική κυπριακή πλευρά επιθυμεί να γίνουν αλλαγές χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του σχεδίου.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να κερδίσουν τις ψευτοεκλογές οι δυνάμεις τις αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τη θέση ότι η νίκη της αντιπολίτευσης δεν εξασφαλίζει και τον παραμερισμό του Ραούφ Ντενκτάς από τη θέση του συνομιλητή στο Κυπριακό. Ο Δ. Χριστόφιας είπε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει η τουρκική κυβέρνηση να καταφέρει να πείσει τους στρατιωτικούς ότι είναι εκείνη που καθορίζει την πολιτική στο Κυπριακό. Επιπλέον, πρόσθεσε, ο διεθνής παράγοντας πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της Αγκυρας για να αλλάξει πρακτική και φιλοσοφία και να υπάρξει συνομιλητής για ουσιαστική διαπραγμάτευση στο Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ