Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες η Διακλαδική Σχολή Πολέμου

Το ΚΚΕ καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο

Το ΚΚΕ δε θα συναινέσει στο «να εξυπηρετηθούν διακλαδικότητες για αλλότρια συμφέροντα», επισήμανε χτες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, εξηγώντας το λόγο που το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο για τη σύσταση της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου που εισήγαγε το υπουργείο Αμυνας.

«Εχετε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη διακλαδικότητα με βάση τις συμμαχικές, τις ΝΑΤΟικές ανάγκες», διευκρίνισε στην παρέμβασή της η βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ προκάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, ζητώντας «να διευκρινίσετε τον πολιτικό αμυντικό ρόλο των ΕΔ, για τις οποίες ο ελληνικός λαός καταβάλλει υπέρογκο τίμημα». Επιπλέον, η Λιάνα Κανέλλη τόνισε ότι «η φιλοσοφία με την οποία προωθείτε τη διακλαδικότητα δε μας πείθει ότι παράγετε ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων με κριτήρια εθνικά», σημειώνοντας ότι «είσαστε ήδη με το πιστόλι στον κρόταφο από τον Ρόμπερτσον για να αυξήσετε τη διακλαδικότητα» αναρωτώμενη αν οι Ενοπλες Δυνάμεις θα κάνουν ασκήσεις «για την ανακατάληψη της Κανταχάρ από τους αντι - Ταλιμπάν»!

Τέλος, η Λιάνα Κανέλλη επισήμανε ότι «δεν μπορεί να είμαστε συγκροτούντες τις ΕΔ με 8,3 τρισ. σε μια 10ετία» και να έχουμε μια σχολή «που θα φτιάξουμε σε αυτόν το χρόνο και με αυτό τον τρόπο» αναφερόμενη στην παραπομπή σε Προεδρικά Διατάγματα και την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε το προτεινόμενο νομοσχέδιο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απροσδιοριστία και γενίκευση», αφού, όπως είπε, «νομοθετούμε για να μπορεί να παραχθεί το Προεδρικό Διάταγμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ