Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... συγκλινόμενα

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ» η σύγκλιση, όπως μας είπε χτες ο πρωθυπουργός, δεν έχει μπει όμως στον κόπο να αναρωτηθεί, αν το «έθνος» συγκλίνει σ' αυτήν την άποψη.

Διότι είναι σαφές πως όσο το ΠΑΣΟΚ προωθεί τη «σύγκλιση», όπως την αντιλαμβάνεται τόσο αυτό, όσο και οι κεφαλαιοκράτες που εκπροσωπεί, τόσο περισσότερο ο Ελληνας εργαζόμενος «αποκλίνει» από τα στοιχειώδη που απαιτούνται για να ζει αξιοπρεπώς.

Σήμερα, βέβαια, με τη «Χάρτα», που θα μας αναλύσει, θα καταλάβουμε επαρκώς το πώς και το γιατί, μια και το «επιχειρηματικό πλάνο» της κυβέρνησης - όπως λέει ο Νίκος Χριστοδουλάκης - μάς βλέπει ως ...έξοδα προς περικοπή.

ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση το διαβόητο κοινωνικό της διάλογο είναι τα όσα ακολούθησαν το χτεσινό πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ», όπου ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανακοίνωσε τις προθέσεις της κυβέρνησης για μείωση των εισφορών προς το ΙΚΑ κατά 30%.

Στο ...αγκίστρι ο υφυπουργός Εργασίας, στην ...πετονιά, όμως, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, που την τράβηξε απότομα, διευκρινίζοντας χτες ότι αυτά τα θέματα αφορούν στο απώτερο μέλλον.

Ετσι, λοιπόν, η «επαφή με την κοινωνία», για την οποία μας μιλούν ο Σημίτης και ο Ρέππας, συνίσταται σε ανακοινώσεις από εφημερίδες του γνωστού συγκροτήματος, σε πολιτικαντισμούς και σε «επιτροπές», που έρχονται μόνο για να συναινέσουν στα προαποφασισμένα.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ επί δύο μέρες να διαπιστώσουμε τις φοβερές και τρομερές καινοτομίες, που θα επέφερε στο ειδησεογραφικό τοπίο το δελτίο ειδήσεων του «Αλφα», μετά τις ...μεγάλες μεταγραφές του, μάταια όμως.

Τρομο-λαγνεία, κλάψα, λαϊκισμός, ολίγον «λάιφ στάιλ» και προσπάθειες εντυπωσιασμού, ήταν στοιχεία που ήδη τα γνωρίζαμε και καθόλου δεν εντυπωσιάζουν. Αντίθετα, απογοητεύουν. Ιδιαίτερα, όταν λείπει η ενημέρωση. Για ποιότητα δε μιλάμε, αυτή είναι άγνωστον είδος...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ