Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις θέσεις του ΚΚΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα προβλήματα των εργαζομένων και τις εθνικές εκλογές, καθώς και στην πολιτική πρόταση συμμαχίας του ΚΚΕ, αναφέρθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέπτεται στα πλαίσια της ΔΕΘ.

Από το περίπτερο «Νικόλαος Γερμανός» όπου παραχώρησε τη συνέντευξη, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στη ΔΕΘ για να τονίσει πως για μια ακόμη φορά η Εκθεση «συνδέεται με μια εκστρατεία παραπλάνησης του λαού, με ψέματα, και μεγάλα λόγια», αφού όπως συμπλήρωσε: «Οργανώνεται ένα καλοστημένο λαθρεμπόριο ελπίδων και αυταπατών ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, εφ' όσον συνεχιστεί η πολιτική του για άλλα τέσσερα χρόνια, από την πλευρά της ΝΔ, αν αυτή πάρει τη σκυτάλη της νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

Απέναντι σ' αυτό το προεκλογικό «σκηνικό», σημείωσε πως «πρέπει να υψωθεί ένα πελώριο κύμα αντίστασης και αντεπίθεσης εναντίον όλων εκείνων που προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει ελπίδα ανατροπής της σημερινής κατάστασης». Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από «τα δύο αστικά κόμματα εξουσίας, οι μεγαλοβιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι. Γιατί αυτό τους συμφέρει να λένε».

Απάντηση όμως, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «πρέπει να πάρουν και εκείνοι που αφυδάτωσαν και αλλοίωσαν αγωνιστικά, προοδευτικά και αριστερά συνθήματα - ιδέες, περιορίζοντας την αντίθεσή τους σε διεκδικήσεις - ψίχουλα, σε επιδερμικές και ανώδυνες για την ολιγαρχία του πλούτου αλλαγές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ