Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΟΥΕΛ - ΓΚΙΟΥΛ
Κάτι συμπτώσεις που φέρνει η ζωή...

Δε θα υπάρξει τριμερής συνάντηση διαβεβαιώνει η ελληνική κυβέρνηση

Απλή σύμπτωση(!) χαρακτηρίζει η ελληνική κυβέρνηση το γεγονός ότι θα βρεθούν ταυτόχρονα στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κ. Πάουελ και ο Τούρκος ομόλογός του Αμ. Γκιουλ, προσκεκλημένοι και οι δυο από τον Ελληνα συνάδελφό τους Γ. Παπανδρέου.

Οπως κατηγορηματικά δήλωσε ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαππας χτες, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, «δε θα υπάρξει κοινή συνάντηση της ελληνικής, της τουρκικής και της αμερικανικής πλευράς. Η επίσκεψη του κ. Γκιουλ συνέπεσε χρονικά με την επίσκεψη του κ. Πάουελ. Ο κ. Πάουελ δε θα επισκεφθεί μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα θα έχει επαφές και συνομιλίες εφόλης της ύλης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Δε θα υπάρξει, όμως, τριμερής συνάντηση».

Ο υπουργός Τύπου, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, απαντώντας σε ερώτηση αν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια «θεαματική» εξέλιξη στο τριήμερο 20-23 Οκτώβρη, τουλάχιστον στα Ελληνοτουρκικά ή στο Κυπριακό υποστήριξε: «Τα πράγματα στο Κυπριακό είναι πιο περίπλοκα. Μακάρι να είχαμε εξέλιξη, υπό την έννοια ότι θα άλλαζε στάση η τουρκική πλευρά και θα πίεζε τον κ. Ντενκτάς και θα γινόταν έναρξη των διαπραγματεύσεων και συζητήσεων με βάση το Σχέδιο Ανάν. Αυτό είναι μια ευχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ