Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πλάι των διωκόμενων φιλειρηνιστών

Με την πίστη ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν να περάσει η νέα επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, ολοένα και περισσότεροι φορείς κάθε μέρα παίρνουν τη θέση τους στο πλάι των 5 διωκόμενων αγωνιστών του φιλειρηνικού κινήματος που στις 29 Οκτώβρη δικάζονται επειδή αντιστάθηκαν στο βρώμικο πόλεμο των Ευρωαμερικάνων ιμπεριαλιστών ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό. Μαζικά δηλώνουν «παρών» στο προσκλητήριο συμπαράστασης που απευθύνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί, την ημέρα της δίκης, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι Νικόλαος Νεδόπουλος, Γεώργιος Μακρίδης, Ηλίας Μανουσαρίδης, Κωσταντίνος Σεϊτανίδης και Βασίλειος Τζήκας είχαν αθωωθεί τον περασμένο Νοέμβρη όταν δικάστηκαν για το ίδιο «αδίκημα» από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς. Δικάζονται και πάλι μετά από έφεση του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Σ. Κουβά.

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την εκ νέου δίωξη και δηλώνει: «Στο πρόσωπο των φιλειρηνιστών αγωνιστών της Θεσσαλονίκης, δικάζεται και πάλι το φιλειρηνικό κίνημα, η αντίσταση και οι αγώνες του λαού μας». Μάλιστα σημειώνει πως πρόκειται για δίωξη με συγκεκριμένους στόχους και αναφέρει: «Εντάσσεται στην προσπάθεια σκλήρυνσης της ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης και δράσης είτε φιλειρηνικής, είτε συνδικαλιστικής, είτε γενικότερα πολιτικής». Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους υπόδικους συναγωνιστές της Θεσσαλονίκης και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις. Παράλληλα καλεί το λαό να εντείνει την αντίσταση και την πάλη του ενάντια στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ