Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
«ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ»
Παρά τα εμπόδια η φωνή του ΚΚΕ ακούστηκε

«Αυτούς που σας μαυρίζουν τη ζωή και προεκλογικά έρχονται και σας υπόσχονται πολλά, μαυρίστε τους. Αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την ανεργία, και λίγους μήνες πριν τις εκλογές έρχονται και δίνουν ένα ευρώ το μήνα στον άνεργο, μαυρίστε τους! Μαυρίστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ενισχύστε το ΚΚΕ. Ενισχύστε και με την ψήφο σας τους αγώνες. Ενισχύστε τη δύναμη που στέκεται στο πλάι σας».

Αυτό το μήνυμα μετέφερε, χτες, στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Ιντερκοντινένταλ» ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, που μαζί με στελέχη του Κόμματος επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Και η φωνή του ΚΚΕ έφτασε στους εργαζόμενους παρά τις επίμονες προσπάθειες διευθυντικών στελεχών της επιχείρησης να παρεμποδίσουν τον βουλευτή να μιλήσει. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η διεύθυνση -πονηρά σκεπτόμενη - «παραχώρησε» μια αίθουσα, αλλά σε άλλο όροφο απ' αυτόν όπου οι εργαζόμενοι κάνουν το διάλειμμα. Ετσι, όταν η αντιπροσωπεία του Κόμματος πήγε στο χώρο όπου οι εργαζόμενοι παίρνουν το κολατσιό τους, τότε η διεύθυνση προκλητικά ζήτησε να μη γίνει η ομιλία. Για να εισπράξει την απάντηση ότι το διάλειμμα είναι του εργαζόμενου και δεν μπορεί η εργοδοσία να καθορίζει τι θα κάνουν σε εκείνο το χρόνο οι εργαζόμενοι.

Αυτή είναι η συμπεριφορά μιας εργοδοσίας, που στο παρελθόν είχε απειλήσει με απόλυση τους κομμουνιστές επειδή μοίραζαν ανακοίνωση του Κόμματος, μιας εργοδοσίας που χρωστάει στους εργάτες συνολικά 12.000 απλήρωτες εργατοώρες.

Στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα της κρίσης του τουρισμού και στο δικαίωμα της εργατικής λαϊκής οικογένειας να κάνει διακοπές. Υπογράμμισε ότι οι πρώτοι που πληρώνουν την κρίση είναι οι εργαζόμενοι του ίδιου του κλάδου. Αλλά αυτή η κρίση προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι όλο και λιγότεροι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές στη χώρα μας. Και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η αύξηση της ανεργίας στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, η αύξηση της μερικής απασχόλησης (π.χ. Ολλανδία 40%), συνολικά η χειροτέρευση της κατάστασης των εργαζομένων στην ΕΕ, τους στερεί το δικαίωμα στις διακοπές.

Ο βουλευτής κατήγγειλε το γεγονός ότι ενώ αυξήθηκε η εισφορά των εργαζομένων στην Εργατική Εστία και ενώ ο ΟΑΕΔ επιδοτεί τους βιομηχάνους, την ίδια στιγμή λιγότεροι Ελληνες εργαζόμενοι κάνουν διακοπές. Η λύση, είπε, βρίσκεται στην εξασφάλιση του δικαιώματος σε διακοπές για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να ανασχεθεί η επίθεση στους εργαζόμενους(2019-06-22 00:00:00.0)
Ο ευρωμονόδρομος συμφέρει μόνο το κεφάλαιο(2009-05-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2007-08-21 00:00:00.0)
Κραυγή αγωνίας για τις υπηρεσίες, ενώ προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις(2003-09-05 00:00:00.0)
Ψήφο στο κόμμα των αγώνων και των θυσιών(1996-09-22 00:00:00.0)
Είναι συνειδητή η υποβάθμιση(1996-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ