Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΜΕΤΑΞΑ"
Είναι συνειδητή η υποβάθμιση

Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο δε διαθέτει αξονικό τομογράφο; Οσο αδιανόητο κι αν φαίνεται, στη χώρα μας συμβαίνει κι αυτό. Το αντικαρκινικό νοσοκομείο "Μεταξάς" - το οποίο επισκέφτηκαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α Πειραιά Σπ. Χαλβατζής, Κ. Τζατζάνης και Δ. Πέτρουλα - αναγκάζεται να στέλνει για διάγνωση τους ασθενείς σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα "στον Πειραιά περίπου 15 ιδιώτες που έχουν αξονικό τομογράφο να έχουν θησαυρίσει". Και μακάρι τα προβλήματα και αυτού του νοσοκομείου να σταματούσαν εδώ. Γιατί η έλλειψη προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού, οι δύσκολες συνθήκες εργασίες και οι χαμηλοί μισθοί έχουν δημιουργήσει μια εικόνα απογοήτευσης, αποσύνθεσης και αγανάκτησης. "Είναι συνειδητή αυτή η υποβάθμιση των υπηρεσιών, που παρατηρείται σε όλους τους υγειονομικούς χώρους. Και είναι συνειδητή γιατί στόχος είναι να περάσει αυτός ο χώρος στα χέρια των ιδιωτών", επισήμανε ο Σπύρος Χαλβατζής.

Οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ περιόδευσαν χτες το πρωί σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, μοίρασαν το προεκλογικό υλικό με τις θέσεις του Κόμματος και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να διαπιστώσουν από κοντά τα προβλήματα των εργαζομένων. "Δυστυχώς πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο", ήταν τα λόγια του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του "Μεταξά", κ. Αθανασιάδη. "Η πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες για την υπάρχουσα κατάσταση. Υστερούμε σε όλους τους τομείς", συμπλήρωσε αργότερα ο διευθυντής του νοσοκομείου, Ν. Παπαδόδημας. Οι εργαζόμενοι ακόμα πιο απογοητευμένοι: "Μας έχουν εγκαταλείψει", "Δεν αντέχουμε άλλο. Είναι εξαντλητικές οι βάρδιες, για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν", "Είμαστε το μόνο νοσοκομείο που λειτουργεί μόλις με τέσσερις φαρμακοποιούς. Εχουν σπάσει τα νεύρα μας", "Χρειαζόμαστε εξειδικευμένους διαιτολόγους, αλλά το κράτος δεν προκηρύσσει θέσεις εργασίας", ήταν μερικά μόνο από τα παράπονα των εργαζομένων.

"Εσείς τι θα κάνετε; Θα συνεχίσετε με την ψήφο σας να "ενθαρρύνετε" αυτή την πολιτική;", ήταν τα ερωτήματα που έθετε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής. Και η προτροπή του: "Ενισχύστε το ΚΚΕ για να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση. Για να αλλάξουν τα δεδομένα". Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ακόμα πως οι εκλογές προκηρύχτηκαν πρόωρα για να μπορέσει η όποια κυβέρνηση να επιβάλει ευκολότερα ακόμα πιο σκληρά, πιο αντιλαϊκά μέτρα. "Το βέβαιο είναι πως μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού του 1997 θα "ακρωτηριαστούν" οι χώροι της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Ας γίνει η ψήφος της 22ης Σεπτέμβρη, ψήφος διαμαρτυρίας, αντίστασης και αντεπίθεσης ", κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ