Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Απαιτούμε την ψήφο σας"!

Με το ηθικό δικαίωμα που τους δίνει το γεγονός ότι "ήταν πάντα μπροστά στους αγώνες", οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης διεκδικούν την ψήφο των αγροτών

"Φταίμε και εμείς που τόσα χρόνια τους ψηφίζουμε, κι αυτοί μας δένουν χειροπόδαρα στην ΕΟΚ", είπαν οι αγρότες και οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης στις συζητήσεις που είχαν με το κλιμάκιο των υποψήφιων βουλευτών της Β Περιφέρειας Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ που χτες το πρωί περιόδευσε στις εγκαταστάσεις της συνεταιριστικής επιχείρησης.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Τάσος Πασχαλούδης, Γιώργος Ρίσκος και Σ. Γραβαλάς,περιόδευσαν στους χώρους δουλιάς του διοικητικού προσωπικού και στα τμήματα παραγωγής. Στις συζητήσεις που προσπάθησαν να ανοίξουν με τους εποχιακούς εργαζόμενους στην παραγωγή, διαφάνηκε ένα κλίμα τρομοκρατίας, που φαίνεται έχει επιβληθεί από την ΠΑΣΟΚική διοίκηση της Ομοσπονδίας υπό την προεδρία του εκλεκτού Σημιτικού υποψηφίου Κ. Μαρκούλη, που έκλεισε πριν την ΚΥΔΕΠ. "Αν μιλήσουμε για τα προβλήματα, θα χάσουμε τη δουλιά μας" είπαν οι εργαζόμενοι. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτή η επιχείρηση είναι συνεταιριστική.

Ωστόσο, η αγανάκτηση για την πολιτική των κυβερνήσεων εκφράστηκε έντονα από τους αγρότες που πλέον αναγνωρίζουν ότι τα προβλήματά τους απορρέουν από τις καταστροφικές πολιτικές της ΕΕ, που μόνο τον λαό δεν ωφελούν. Οι εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, οι ποσοστώσεις, και μια σειρά άλλα ζητήματα μονοπώλησαν τη συζήτηση των παραγωγών που εκείνη την ώρα μετέφεραν με τα αγροτικά τους μηχανήματα τις ντομάτες για να τις παραδώσουν στην Ομοσπονδία. "Τώρα πια το ξέρουμε ότι είχατε δίκιο", έλεγαν και κανείς δεν τόλμησε να "τσουβαλιάσει" το ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα. Οταν κάποιος είπε ότι "όλοι το ίδιο είστε και έρχεστε τώρα για την ψήφο", πήρε αμέσως την απάντηση από τους υπόλοιπους αγρότες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί, αυτούς τους ανθρώπους που έβλεπαν και βλέπουν τους κομμουνιστές πάντα δίπλα τους.

"Δε ζητάμε να μας ψηφίσετε, το απαιτούμε", είπε ο αγρότης υποψήφιος του ΚΚΕ Σωκράτης Γραβαλάς ξεκαθαρίζοντας στους αγρότες, πως πρέπει να καταλάβουν ότι ευθύνη για την κατάντια της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων, γενικά για την εξαθλίωση του λαού, έχουν όλα τα κόμματα αφού όλοι τους είναι εκφραστές της ίδιας αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής. "Εμείς ήμασταν μαζί και πάντα μπροστά στους αγώνες, έγκαιρα προειδοποιήσαμε πού το πάνε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και ΠΟΛ.ΑΝ. Σταθήκαμε πρωτοπόροι στις διεκδικήσεις λύσεων. Πρέπει σ' αυτές τις εκλογές το κόμμα μας να το στηρίξετε όχι μόνο με λόγια αλλά και με ψήφο, για να μπορέσουμε να σταματήσουμε τις χειρότερες μέρες που έρχονται", υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ