Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ
"Χρειαζόμαστε τους κομμουνιστές"

Η αγανάχτηση στις πολιτικές των μεγάλων κομμάτων που οδηγούν σε μαρασμό τον εμπορικό κόσμο, να μετουσιωθεί σε αντίσταση, ήταν το μήνυμα που έστειλε στους καταστηματάρχες στα Κάτω Πετράλωνα ο Λεων. Αυδής, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας

Κάποια από τα μαγαζιά επί των οδών Κειριαδών και Ηούς, στα Κάτω Πετράλωνα, όπου περιόδευσε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α Περιφέρεια Αθηνών Λεων. Αυδής,συνοδευόμενος από μέλη της Κομματικής Οργάνωσης της περιοχής, ήταν κλειστά. Ορισμένα μάλιστα είχαν μετατραπεί σε εκλογικά κέντρα. Σ' αυτά τα μαγαζιά δεν μπήκε ο υποψήφιος του ΚΚΕ, επισκέφτηκε, όμως, τα άλλα, όπου και συνάντησε την ανησυχία των καταστηματαρχών πως κι άλλα μαγαζιά θα κλείσουν, ίσως και τα δικά τους. Συνάντησε, όμως, και την επίγνωση του τι φταίει, την αγανάκτηση γι' αυτούς που, όντας στην εξουσία, προωθούν το κλείσιμο των μαγαζιών, τα πολλά προβλήματα. Την αγανάκτηση αυτή κάλεσε ο Λεων. Αυδής τον εμπορικό κόσμο, να μετουσιώσει σε αντίσταση, να μεταφράσει σε "όχι" στις πολιτικές αυτές που έχουν φέρει τους ίδιους και γενικά τα λαϊκά στρώματα σ' αυτή την κατάσταση.

"Ψηφίστε μας. Δώστε μας δύναμη να αντισταθούμε, μαζί μ' εμάς κι εσείς", κάλεσε τον εμπορικό κόσμο και τους κατοίκους της περιοχής ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. Επεσήμανε ταυτόχρονα, πως "υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση, που προσπαθούν να τη "φορτώσουν" στα φτωχότερα στρώματα. Η κατάσταση για τους μικροεπαγγελματίες θα χειροτερέψει καθώς οι πολυεθνικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται πλέον για τους τομείς αυτούς που απασχολούσαν αποκλειστικά τους μικρομεσαίους. Αυτό το "ενδιαφέρον" έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, προχωράει σιγάσιγά και μεθοδευμένα".

"Μακάρι να πάρετε 20%", "Οι τσαγκαράδες ψηφίζουν ΚΚΕ", "Χρειαζόμαστε τους κομμουνιστές για ν' ακούμε μια άλλη φωνή", ήταν μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν κατά την περιοδεία. Εστω κι αν αυτή η φωνή διαδίδεται από τα μέλη των οργανώσεων, τους υποψήφιους βουλευτές, όλους τους κομμουνιστές, που περιοδεύουν και ενημερώνουν τον κόσμο. "Πάρτε τη διακήρυξή μας να δείτε τι λέμε, παρότρυνε ο Λεων. Αυδής τον κόσμο. Πάρτε "Ριζοσπάστη", ακούστε "902", αφού τα άλλα μέσα ενημέρωσης μας "θάβουν"". Και όλοι έπαιρναν ευπρόσδεκτα τη διακήρυξη με τις θέσεις του Κόμματος.

Στην απογοήτευση του κόσμου εκείνου που έφτανε μέχρι αποχής από τις εκλογές, ο Λεων. Αυδής, απάντησε: "Αυτό θέλουν τα μεγάλα κόμματα, να μην ψηφίσετε για να έχουν εξασφαλισμένη την αυτοδυναμία. Στην Ευρώπη και την Αμερική ψηφίζει μόλις το 50% και το σύστημα λειτουργεί μια χαρά. Η απογοήτευσή σας πρέπει να εκφραστεί σε αντίσταση με την ψήφο σας". Πολλοί ήταν πάλι αυτοί που γνώριζαν τον Λεων. Αυδή από το έργο του ως δημοτικού συμβούλου και τις παρεμβάσεις του στα δημοτικά πεπραγμένα, και όλοι εύχονταν, στο κόμμα που εκπροσωπεί "καλή επιτυχία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ