Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποτίμηση των δωρεάν παροχών

Διευκρινίσεις για τον τρόπο αποτίμησης των δωρεάν παροχών προς κόμματα και υποψήφιους βουλευτές, παροχών που θα προσμετρούνται στις προεκλογικές τους δαπάνες, δόθηκαν χτες από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, για τη χρήση ακινήτων ωςεκλογικών κέντρων, μίσθωμα θα θεωρείται η ισχύουσα, κάθε φορά, τιμή ζώνης στις περιοχές που ισχύει το αντικειμενικό σύστημα.

Για την καταχώριση και μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων, τίμημα θα θεωρείται το ποσό που προκύπτει από τον τιμοκατάλογο που υποβλήθηκε από το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ή το έντυπο. Αν δεν έχει υποβληθεί τέτοιος κατάλογος, τεκμαίρονται οι τιμές που προβλέπονται από το νόμο 2429/96. Αν έχει καθοριστεί ειδικό τιμολόγιο για τη διαφημιστική εκστρατεία των κομμάτων, λαμβάνονται υπόψη τα ποσά αυτού του τιμολογίου.

Δαπάνη για τη μετακίνηση των ψηφοφόρων θεωρείται το ποσό, που προκύπτει με βάση το αντίτιμο του εισιτηρίου που καθορίζεται από τα ειδικά τιμολόγια τα οποία έχουν αποφασίσει οι αντίστοιχοι οργανισμοί.

Αμοιβή, τίμημα ή αντάλλαγμα για τη χρήση αιθουσών για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, τη χρήση επίπλων, μεγαφωνικών εγκαταστάσεων και υπολογιστών για τον εξοπλισμό των εκλογικών κέντρων, την έκδοση εντύπων και τα ταχυδρομικά τέλη αποστολής τους και τη χρησιμοποίηση υπηρεσιών που παρέχονται από επιχειρήσεις διαφημίσεων και δημοσίων σχέσεων, θεωρείται το ποσό που καταβάλλεται συνήθως με βάση τις τιμές της αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ