Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Διάλογος πρόσωπο με πρόσωπο

Ιδιαίτερα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο είχαν χτες οι υπάλληλοι του υπουργείου Εμπορίου με τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στη Β Αθηνών Μήτσο Κωστόπουλο.Ηταν ένας ακόμα διάλογος πρόσωπο με πρόσωπο, επί της ουσίας των προβλημάτων και των προβληματισμών, που απασχολούν ιδιαίτερα αυτή την προεκλογική περίοδο κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Ο Μ. Κωστόπουλος,επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, περιόδευσε χτες το πρωί στο υπουργείο Εμπορίου και είχε επαφή με έναν προς έναν τους υπαλλήλους στα γραφεία. Η συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος των υπαλλήλων του υπουργείου, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, όπως μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον τους να ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ. Οι επισημάνσεις του Μ. Κωστόπουλου ότι το υπουργείο Εμπορίου, αν και σημαντικής σημασίας, έχει "δεινοπαθήσει" τα τελευταία χρόνια και ότι το "νέο μισθολόγιο" που επαγγέλλεται η κυβέρνηση απέχει παρασάγγας από το αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος για "ενιαίο μισθολόγιο", εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από τους εργαζόμενους και αυτό εκφράστηκε με δημόσιο "μπράβο" στο ΚΚΕ.

Ο Μ. Κωστόπουλος κατήγγειλε το "διαγωνισμό παροχολογίας" των δύο εταίρων του δικομματισμού και χαρακτήρισε τις εξαγγελίες των κ.κ. Σημίτη και Εβερτ για τους αγρότες "ασπιρίνη σε καρκινοπαθή". Στον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες για πραγματικές παροχές στους εργαζόμενους, αντέτεινε ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά τα λυμαίνονται διάφοροι "αετονύχηδες". Για παράδειγμα, έφερε τα "πανωπροίκια" - πρόκληση στα δημόσια έργα (το μετρό ξεκίνησε με προϋπολογισμό 250 δισ. δρχ. και τώρα "τρέχει" κοντά στο ένα τρισεκατομμύριο δρχ. με τα νέα πανωπροίκια που ζητάνε οι εργολάβοι), τις"κομπίνες" των πετρελαιάδων, που ζημιώνουν με εκατοντάδες δισ. δραχμές το δημόσιο, τις ρεμούλες στις κρατικές προμήθειες κλπ. Σ' αυτούς που κάνουν λόγο για τον "πακτωλό" κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, είπε ότι ενώ λένε πως τα τελευταία χρόνια πήραμε 3,5 τρισεκατομμύρια δραχμές, εντούτοις κρύβουν ότι το ίδιο διάστημα το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου διογκώθηκε σε 7,5 τρισ. δραχμές!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ καυτηρίασε τις εξαγγελίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, περί δήθεν εξυγίανσης των ασφαλιστικών ταμείων, επισημαίνοντας ότι είναι καθαρός εμπαιγμός να υπόσχονται τη σωτηρία των Ταμείων αυτοί που τα διέλυσαν. Είπε και άλλα πολλά για το "μετά" των εκλογών και το τι μας περιμένει ο Μ. Κωστόπουλος πριν καταλήξει: "Εμείς σας τα λέμε, εσείς πάρτε τα μέτρα σας. Να σας πω ψηφίστε ΚΚΕ, είναι αυτονόητο. Μη μας πείτε μόνο ότι δε σας προειδοποιήσαμε". Οι εύστοχες παρατηρήσεις και ερωτήσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Εμπορίου "άνοιξαν" νέο κύκλο στον ουσιαστικό διάλογο και δόθηκαν απαντήσεις σε μια σειρά απορίες, γιατί το ΚΚΕ προτείνει δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, σε ποια περίπτωση δε θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ