Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΚ - ΥΠΑ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεταίροι στο σκάνδαλο

Θα πάρουν την απάντησή τους, αφού οι εργαζόμενοι θα τους τιμωρήσουν ψηφίζοντας ΚΚΕ

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, άξιος εταίρος και διάδοχος εκείνης της ΝΔ, οργανώνει σήμερα τη "φιέστα της ντροπής" στα Σπάτα. Πρόκειται για την... τελετή των εγκαινίων έναρξης των εργασιών κατασκευής του αεροδρομίου, έργο που αποτελεί σταθμό στη μακρά ιστορία των σκανδάλων, τόσο από πλευράς μεγέθους, όσο και από πλευράς σημασίας".

Με τον τρόπο αυτό σχολιάζει τη φιέστα των Σπάτων με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΣΚ ΥΠΑ), που υπογραμμίζει: "Εκείνοι που θα έχουν την τιμή να μην είναι προσκεκλημένοι και παρόντες στην επαίσχυντη αυτή εκδήλωση είναι οι εργαζόμενοι, που όπου να 'ναι θα αρχίσουν να πληρώνουν τις συνέπειες του ΝΔ- ΠΑΣΟΚικού ξεπουλήματος. Και ασφαλώς θα τιμωρήσουν τους υποταγμένους και συμβιβασμένους υπηρέτες των συμφερόντων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, δηλαδή τα κόμματα που έκαναν θρησκεία τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, αρχίζοντας με τις εκλογές της 22 Σεπτέμβρη, δίνοντας ψήφο στο ΚΚΕ".

Σύγχρονη κατοχή

"Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της αναξιόπιστης, ανυπόληπτης και αφερέγγυας κυβέρνησης - επισημαίνει σε άλλο σημείο η ΕΣΚ - θα κάνει τα εγκαίνια του αίσχους, ίσως κάτω από τα μάτια του επικυρίαρχου καγκελάριου Κολ ή κάποιου εκπροσώπου του, για να υπογραμμιστεί και να επισημοποιηθεί η σύγχρονη γερμανική κατοχή στη χώρα μας.

Ασφαλώς παρόντες θα είναι και οι άλλοι πρωταγωνιστές της εθνικής μειοδοσίας, που συνιστά αυτό το έργο, όπως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και ο υπόλοιπος εσμός που υπογράφει τη σκανδαλώδη σύμβαση με την οποία ξεπουλιούνται τα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, ενώ καταστρέφεται και ο τελευταίος πνεύμονας του Λεκανοπεδίου.

Από κοντά και διάφοροι υπηρεσιακοί κράχτες και πιθανότατα κάποιοι συνδικαλιστές που θα προσπαθήσουν μέσα στα χειροκροτήματα, τα συγχαρητήρια και τους αφρούς σαμπάνιας να πνίξουν και να ξεχάσουν τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων της ΥΠΑ στις 23 - 24/12/1994, για την αποτροπή του σκανδάλου, αγώνα που αποτέλεσε κύκνειο άσμα της ΟΣΥΠΑ".

Πρωταγωνιστές οι μεγαλοκαρχαρίες

Και η ΕΣΚ καταλήγει με έμφαση: "Οι πραγματικοί όμως πρωταγωνιστές των εγκαινίων της καταισχύνης θα είναι οι μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοεκδότες και άλλοι μεγαλοκαρχαρίες, αυτοί που με όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, μέσω κάποιων ξεπουλημένων "δημοσιογράφων", κατασυκοφάντησαν και καθύβρισαν τους ηρωικούς απεργούς, που βάζανε σε κίνδυνο το φαγοπότι των 2 - 3 τρισ. δρχ., ποσό που θα μοιραστούν με τους Γερμανούς της "Χόχτιφ"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ