Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκλημα και τιμωρία

"Η απόφαση για το αεροδρόμιο των Σπάτων ελήφθη κάπου αλλού - ούτε στη Βουλή ούτε στο κυβερνών κόμμα. Την πήραν αυτοί που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Αλλοι αποφάσισαν και μάλιστα συμπαγώς. (...). Στη λήψη της απόφασης συνυπήρξαν όλοι, για πρώτη φορά, γιατί συνήθως συγκρούονται για τα συμφέροντά τους. Εδώ συνυπήρξαν. Ο ένας βάζει την ενέργεια, τα πετρέλαια και τις βενζίνες, ο άλλος τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ο τρίτος τις επικοινωνίες και ο τέταρτος τα μπετά". (...). Ολοι αυτοί οδηγούν τη Βουλή σε μια πορεία καταισχύνης, η οποία δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού, αλλά τα δικά τους συμφέροντα". (Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου στις 22 Αυγούστου 1995 κατά τη συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής της αποικιοκρατικής σύμβασης - του ιδίου και αυτός ο χαρακτηρισμός - με τη γερμανική "Χόχτιφ", που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ).

"Πετύχαμε να υπάρξει διαφάνεια και διασφαλίσαμε τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου. (...). Είναι ένα μεγάλο έργο πνοής που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και θα συνδεθεί με νέες μορφές ανάπτυξης και τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας". (Απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, κατά τη χτεσινή θεμελίωση του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα).

Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες και τα συμπεράσματα άκρως αποκαλυπτικά για όλους αυτούς που μας εμπαίζουν. Εμείς, το μόνο που θα πούμε είναι ότι κατά τη χτεσινή "φιέστα" στα Σπάτα παρευρέθηκαν και καταχειροκρότησαν τον πρωθυπουργό, όλοι αυτοί - εργολάβοι, μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της "Χόχτιφ" - που συναποφάσισαν να δώσουν τη χαριστική βολή στην Αττική με την κατασκευή του έργου.

Αντίθετα, έλαμψε διά της απουσίας του ο λαός των Μεσογείων και του Λεκανοπεδίου, γενικότερα. Ο λαός, που έχει την ευκαιρία στις 22 του μήνανα λειτουργήσει ως εισαγγελέας - όπως τόνισαν προχτές οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ - και να τιμωρήσει όλους αυτούς που τον κορόιδεψαν και εξακολουθούν να τον κοροϊδεύουν.

Κι ένα υστερόγραφο: Από πού προκύπτει, άραγε, αυτό που λέει και ξαναλέει όπου βρεθεί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, ότι δηλαδή η σύμβαση που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ είχε όφελος για το ελληνικό δημόσιο πάνω από 100 δισ. δρχ., στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι η δική του σύμβαση ήταν λιγότερο... αποικιοκρατική από αυτή που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση της ΝΔ;Ξεχνάει, άραγε, ότι ο προϋπολογισμός του έργου "τρέχει" σήμερα γύρω στα 658 δισ. δρχ., έναντι 520 δισ. της σύμβασης της ΝΔ, που και τότε το ΠΑΣΟΚ - που ήταν βέβαια αντιπολίτευση - είχε καταγγείλει ότι είναι υπερτιμημένη κατά 60%;

Ξεχνάει, επίσης, ότι και με τη σύμβαση του ΠΑΣΟΚ η "Χόχτιφ" καθίσταται κυρίαρχος στην κατασκευή, αλλά και στη λειτουργία του αεροδρομίου για 30 ολόκληρα χρόνια, συμμετέχοντας μηδαμινά στο κόστος του έργου;

Την απάντηση και σ' αυτά θα τη δώσει ο λαός. Θα "μαυρίσει" και τους δύο μονομάχους του δικομματισμού, που πλειοδοτούν στο "μεγάλο φαγοπότι". Θα υπερψηφίσει το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι Γερμανοί διατάζουν, η κυβέρνηση ...εκτελεί! (2005-04-16 00:00:00.0)
Η "Χόχτιφ" θριαμβολογεί για την "αποικιοκρατία" (1998-04-24 00:00:00.0)
Ολοταχώς προς τη "Λουφτχάνσα" (1998-02-17 00:00:00.0)
"Χόχτιφ": Ποια "Ολυμπιακή"; (1997-11-20 00:00:00.0)
Ληστρικές συμβάσεις (1996-09-15 00:00:00.0)
Αρχίζει η καταστροφή των Σπάτων (1996-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ