Τετάρτη 12 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχίζει η καταστροφή των Σπάτων

Από χτες, το πολύπλευρο σκάνδαλο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, μπήκε σε τροχιά υλοποίησης.

Συγκεκριμένα με φιέστα που οργανώθηκε στο Ζάππειο, και όπου μετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ, αλλά και οι εκπρόσωποι του γερμανικού ομίλου "Χόχτιφ", υπογράφηκαν οι συμβάσεις έναρξης της κατασκευής του έργου και παράλληλα της καταστροφής του μοναδικού πνεύμονα της Αττικής, των Μεσογείων.

Από χτες αρχίζουν επίσης να μετρούν οι προθεσμίες των 4,5 χρόνων μέσα στις οποίες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του αεροδρομίου, που θα στοιχίσει πάνω από 650 δισ. δρχ. Στο ποσό αυτό η γερμανική "Χόχτιφ" θα συμμετάσχει με λιγότερο από 8% με ίδια κεφάλαια, αλλά - με την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση που υπογράφηκε - θα κατέχει το 45% των μετοχών της εταιρίας που θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο για 30 ολόκληρα χρόνια!

Οπως ανακοινώθηκε, την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της νέας αυτής εταιρίας, στο οποίο διορίστηκε ως ένατο μέλος ο παλιός γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φέρναρντ Μπράουν. Την Παρασκευή πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση του τεράστιου δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 325 δισ. δρχ., που θα χορηγηθεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ