Τετάρτη 12 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διπλά υπεύθυνοι

Τις προάλλες, είχαμε τη γνωστή σε όλους δήλωση του Ν. Μπερνς, εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Προχτές, είχαμε τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου ομόφωνα οι "εταίροι" αρνήθηκαν να εκδηλώσουν και την παραμικρή αλληλεγγύη στην Ελλάδα, ακόμη και να προβούν σε μια κοινή δήλωση, για την ανάγκη σεβασμού από την Τουρκία των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της διεθνούς έννομης τάξης και της καλής γειτονίας. Χτες, είχαμε την ανάλογη στάση του Κλάους Κίνκελ, υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας.

Κι όμως, η κυβέρνηση συνεχίζει να εθελοτυφλεί. Ο υπουργός Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλος, μίλησε, χτες, για πολιτική ίσων αποστάσεων, κάλεσε την ΕΕ να αφήσει το ρόλο του παρατηρητή και ξαναζήτησε από τους "εταίρους" και "συμμάχους" της χώρας μας να αναλάβουν πρωτοβουλίες, για να υποχρεωθεί η Τουρκία στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου...

Αραγε, στ' αλήθεια δεν έχουν καταλάβει οι κυβερνώντες το πραγματικό ρόλο των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στην υπόθεση της ελληνοτουρκικής έντασης; Δεν αποκαλύπτουν, για παράδειγμα, τα προαναφερόμενα και μόνο περιστατικά, ποιος πραγματικά υποθάλπει, υποκινεί και καλλιεργεί την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα; Οχι, δε νομίζουμε ότι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει. Γι' αυτό και είναι διπλά και τριπλά υπεύθυνοι. Οχι μόνο για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και για όσα - δυστυχώς - το μέλλον προδιαγράφει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ