Τετάρτη 12 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατάληψη στο Ταμείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Συμβολική κατάληψη στο Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), πραγματοποίησαν χτες τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων του κλάδου, αντιδρώντας στη γνωμοδότηση του υπουργείου Εργασίας που εντάσσει το Ταμείο στις διαδικασίες προληπτικού ελέγχου των δαπανών από παροχές προς ασφαλισμένους και αυτό παρότι είναι οικονομικά αυτοδύναμο και ποτέ δεν έχει ενισχυθεί από κοινωνικούς πόρους.

Οπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, οι διαδικασίες του προληπτικού ελέγχου είναι εξαιρετικά χρονοβόρες και θα έχει αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους και να αποζημιώνονται μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ για επισκέψεις σε γιατρούς θα αποζημιώνονται με βάση το κρατικό τιμολόγιο που είναι μόλις 2.800 δραχμές. Ηδη η γνωμοδότηση αυτή του υπουργείου έχει δημιουργήσει προβλήματα, αφού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, φαρμακευτικοί σύλλογοι και γιατροί διέκοψαν τις συμβάσεις τους με το ΤΑΞΥ.

Οι συνδικαλιστές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις αν δε λυθεί το πρόβλημα, ενώ προτείνουν οι δαπάνες να υπόκεινται μόνο σε κατασταλτικό έλεγχο όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ενοποίηση του ΤΑΞΥ με το ΙΚΑ, που αποτελεί σκοπό της κυβέρνησης όπως ανέφερε σε επιστολή του προς τους ξενοδόχους, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ