Τετάρτη 12 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση για το Κέντρο Αιμοδοσίας Νίκαιας

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γερ. Αραβανής και Σπ. Στριφτάρης, ερωτούν τον υπουργό Υγείας εάν θα πάρει μέτρα

Το θέμα της υποβάθμισης και του μαρασμού του Κέντρου Αιμοδοσίας και της Μονάδας Παραγώγων Αίματος του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας απ' τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και το υπουργείο Υγείας, έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής και Σπ. Στριφτάρης.

Το μεγαλύτερο στη χώρα Κέντρο Αιμοδοσίας, επισημαίνουν οι βουλευτές, λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, σε βαθμό που ακόμη και η ασφάλεια των μεταγγίσεων να μην είναι δεδομένη. Ακόμη, σε κάποια έκτακτη ανάγκη θα υπάρξει αδυναμία αντιμετώπισής της με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες. Ηδη, παρατηρείται συνεχής μείωση των δραστηριοτήτων του Κέντρου. Απαίτηση όλων, υπογραμμίζουν οι βουλευτές, είναι η αναβάθμιση του Κέντρου Αιμοδοσίας και της Μονάδας Παρασκευής Παραγώγων Αίματος, με την πρόσληψη προσωπικού και τον εκσυγχρονισμό του απαρχαιωμένου εξοπλισμού του.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, Αν Πεπονή,ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε: Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις για να αποφευχθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Να λειτουργήσει το Κέντρο Αιμοδοσίας σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης και να εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ