Τετάρτη 12 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυταρχισμός στο Νοσοκομείο Ρίου

Καταγγελίες της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Υγειονομικών"

Τον τελευταίο χρόνο η διοίκηση του Νοσοκομείου του Ρίου έχει πολλαπλασιάσει τις πειθαρχικές ποινές σε βάρος των εργαζομένων "πεισμένη ότι δεν παράγουν έργο", τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών" (ΔΕΥ). Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η διοίκηση επιβάλλει ποινές στέρησης μισθού "για ψύλλου πήδημα". "Η διοίκηση του νοσοκομείου - συνεχίζει - υλοποιώντας απαρέγκλιτα τις κυβερνητικές κατευθύνσεις στο χώρο της υγείας, προσπαθεί να πείσει ότι "υπεύθυνοι" για όλα τα δεινά των νοσοκομείων είναι οι εργαζόμενοι. Με περίσσιο θράσος ο πρόεδρος του Ιδρύματος δήλωσε στον τοπικό Τύπο ότι δεν υπάρχει έλλειψη προσωπικού στον κλάδο των τραυματιοφορέων και ότι οι εργαζόμενοι δυσφημίζουν το νοσοκομείο, αφού όπως ισχυρίζεται εργάζονται 0-4 ώρες την ημέρα".

Η ΔΕΥ έθεσε το ζήτημα των ποινών στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και ζητά την παρέμβασή της. Επίσης καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας στο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, που στέκεται "αρωγός" σε όλες τις προσπάθειες της διοίκησης, ενώ σε πρόσφατη ανακοίνωση (σ. σ. δεν πέρασε από το ΔΣ του σωματείου) αναφέρει ότι "η διοίκηση του νοσοκομείου λειτουργεί με ζήλο και εργατικότητα".

Η ΔΕΥ, τέλος, χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και καταγγέλλει την πλειοψηφία του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ, που δε στάθηκε δίπλα σ' αυτούς τους αγώνες, που "αφορούν όλους τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους και την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ