Τετάρτη 12 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Είναι παράνομη

Δήλωση των κομμουνιστών συμβούλων

Οι κομμουνιστές σύμβουλοι στη διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ, σε κοινή δήλωση που κατέθεσαν στη συνεδρίαση, αναφέρουν:

"Δεν εγκρίνουμε την υποβληθείσα φάση της μελέτης, χωρίς την ανασύνταξή της με βάση τις παρατηρήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Συνδέσμου, διότι:

1) α) Εχει συνταχθεί αντισυμβατικά και η έγκρισή της είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

β) Εχει σοβαρές αντιφάσεις και δε χρησιμοποίησε ενιαία και απόλυτα για ΟΛΕΣ τις περιοχές τα κριτήρια, που η ίδια είχε θέσει από την αρχή.

2) Θεωρούμε απαράδεκτη την τοποθέτηση του μελετητή στις παρατηρήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Συνδέσμου. Δεν αποτελούν τεχνική τεκμηρίωση, αλλά λίβελο, έξω από κάθε επιστημονική δεοντολογία, τουλάχιστον.

3) Η συγκεκριμένη μελέτη δεν έκανε τίποτε άλλο, παρά να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες εντολές με πολλαπλές σκοπιμότητες και βρίσκεται έξω από τις εντολές που είχε πάρει ο μελετητής από την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου.

4) Θεωρούμε ότι οι χειρισμοί του προέδρου και οι μεθοδεύσεις που υποστηρίχτηκαν δε βοηθούν στην ουσιαστική λειτουργία του Συνδέσμου, τον αναδεικνύουν αναξιόπιστο, αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου για τη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.

Και, τέλος, αποτελούν το πρόσχημα και άλλοθι της κυβέρνησης για να μην πάρει τις πολιτικές τις ευθύνες και τις αναγκαίες αποφάσεις για την υιοθέτηση των επιβαλλόμενων λύσεων, αποποιούμενη έτσι τις ευθύνες της και μεταφέροντάς τες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καταγγέλλουμε, τέλος, τα ποικιλώνυμα συμφέροντα, τα οποία λειτουργούν στον τομέα των απορριμμάτων και δεν επιτρέπουν τη λύση του προβλήματος με βάση τον ενιαίο σχεδιασμό σε εθνικό επίπεδο".

Τη δήλωση υπογράφουν: Γιάννης Πατσιλινάκος,δήμαρχος Περάματος και μέλος της ΕΕ του ΕΣΔΚΝΑ. Γεράσιμος Θεοδωράτος,δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων, Δημήτρης Λαζαρίδης,δημοτικός σύμβουλος Χολαργού, Κώστας Ζωγράφος,αντιδήμαρχος Ταύρου, Νίκος Ρογκάκος,δήμαρχος Βύρωνα, Αναστάσιος Δεληγιάννης,δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης, Νίκος Σούγελας,δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού, Χρήστος Κυριακίδης,αντιδήμαρχος Βύρωνα,Γιάννης Λάππας,πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ζεφυρίου, Παναγιώτης Ασβεστάς,αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ