Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ζούμε την κτηνωδία και θα την καταψηφίσουμε

Αποφασισμένοι είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας να στηρίξουν σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα σήμερα, όπως οι ίδιοι είπαν, που μπορεί να σταθεί και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις έναν πόλο αντίστασης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Εναν πόλο που και οι ίδιοι έχουν ανάγκη, όχι απλώς γιατί βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους, όχι μόνο γιατί αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι μονομάχοι του δικομματισμού αλλά γιατί στο δήμο που εργάζονται, με την κυβερνητική διοίκηση, ζουν από πρώτο χέρι τις ολέθριες συνέπειες των στυγνών "ευρωπαϊκών" επιλογών της και ξέρουν πως είναι η ώρα να κάνουν κάτι και γι' αυτό.

"Ζούμε καθημερινά την εκμετάλλευση των συμβασιούχων", ανέφεραν εργάτες της καθαριότητας και των κήπων, στους υποψήφιους στη Β' Περιφέρεια Πειραιά βουλευτές του ΚΚΕ Γερ. Αραβανή και Β. Νικολαϊδου,"είναι πραγματική κτηνωδία, 300 άτομα κρατούνται ουσιαστικά όμηροι και ξέρουμε, το περιμένουμε, πως πάμε για άρση της μονιμότητας όλων των υπαλλήλων των δήμων". "Την ίδια ώρα τους βλέπουμε πως προσπαθούν να δείξουν, όταν έρχονται εκλογές, το μαύρο που δημιούργησαν άσπρο. Αλλά η ανεργία, η ακρίβεια, η κατεδάφιση της Ζώνης, που ήταν πηγή ζωής για το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, το Πέραμα, το ότι πρέπει να κάνουμε δύο και τρεις δουλιές για να τα βγάλουμε πέρα, δεν κρύβονται"..

"Γι' αυτό είναι η ώρα να μεγαλώσει η δύναμη του ΚΚΕ, σημείωσε ο Γερ. Αραβανής, ειδικά τώρα που έρχεται με τις επιταγές του ΟΟΣΑ νέο κύμα άγριας λιτότητας, ολοκλήρωση της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, δραματική διεύρυνση της υποτέλειας στην εξωτερική μας πολιτική με νέα "ναι" και "ευχαριστώ" για την πλήρη παραχώρηση της τύχης της Κύπρου και του Αιγαίου στα σχέδια ΝΑΤΟ και των Αμερικανών".

"Πρέπει να σπάσουμε το δικομματικό σύστημα", υποστήριξαν οι εργαζόμενοι "αλλά θα βρεθούν οι... τσόντες που θα τους σταθούν την επομένη των εκλογών". Ακριβώς γι' αυτό, εξήγησε ο Γερ. Αραβανής, "δεν είναι γενικά σωστή η θεωρία των μικρών κομμάτων, δεν μπορεί να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, γιατί είναι άλλο να επιστρέφει η ψήφος απ' το παράθυρο στους μονομάχους και άλλο να την μετατρέψει σε μοχλό αντίστασης μια συνεπής, στο πλευρό των εργαζομένων, δύναμη.Ωστόσο, αν μεγαλώσει η δύναμη του ΚΚΕ, αν πολλαπλασιαστεί η αντίδρασή μας, ακόμη κι αν στήσουν αυτοί κυβέρνηση συνεργασίας, θα είναι περισσότερο ευάλωτοι στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ