Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανειρήνευτος πόλεμος με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας

Στις γειτονιές της Καλογρέζας περιόδευσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

- Ενίσχυση με νύχια και με δόντια στο ΚΚΕ.

- Και με την ψήφο όμως.

- Φυσικά, με τι άλλο;

Ενας από τους διαλόγους που έγιναν μεταξύ των καταστηματαρχών της Καλογρέζας και της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα,η οποία χτες το απόγευμα βρέθηκε κοντά στους ανθρώπους του μόχθου, στις εργατογειτονιές της Καλογρέζας.

Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα ζεστή. Οι μαγαζάτορες της περιοχής, που νιώθουν από τη μία τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης και από την άλλη τη λιτότητα δείχνουν να βρίσκονται σε αδιέξοδο. "Ετοιμος είμαι να το κλείσω το μαγαζί αλλά σκέφτομαι αυτά τα δυο" είπε δείχνοντας τα παιδιά του, εκφράζοντας την αγωνία του απλού ανθρώπου για την οικογένειά του.

Σε κάποιο από τα καταστήματα ο ιδιοκτήτης αναφέρθηκε στα γεγονότα στην Ιμια και έδωσε την ευκαιρία στην ΓΓ του ΚΚΕ να αναφερθεί στο ρόλο των Αμερικανών στο Αιγαίο. Ο ίδιος κουνούσε το κεφάλι καταφατικά. "Θέλουν να συντηρείται το κλίμα έντασης γιατί υπάρχουν συμφέροντα. Από τη στιγμή που κατέρρευσε η Σοβιετική Ενωση νομίζουν ότι δεν είναι πια υπερδύναμη. Παλιότερα υπήρχε σαν αντίβαρο" παρατήρησε. "Η Σοβιετική Ενωση του Γιέλτσιν δεν είναι αντίβαρο", απάντησε η Αλ. Παπαρήγα. "Το θέμα είναι σε εθνικό επίπεδο τι κάνουμε; Το ΚΚΕ είναι το αντίβαρο για να φοβούνται".

Δεν έλειψε βέβαια και η κριτική από εκείνους που περιμένουν πολλά από το κόμμα της εργατικής τάξης, το Κόμμα τους: "Πρέπει να είστε πιο μαχητικοί γιατί χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση", παρατήρησε κάποιος. "Ολοι θα βοηθήσουμε γιατί ακούμε καλά πράγματα από σας" τόνισε κάποιος άλλος. "Εγώ τους χαίρομαι που είναι όλοι μαζί, πραγματικά ενωμένοι", συμπλήρωσε κάποιος άλλος δείχνοντας τους κομμουνιστές που συνόδευαν την ΓΓ του ΚΚΕ.

Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων

Στην πλατεία Αναπήρων, όπου μίλησε το βράδυ η Αλ. Παπαρήγα, ο κόσμος είχε μαζευτεί από νωρίς. Στην ομιλία της, αναφέρθηκε σε εκείνους, τους λίγους, που λένε ότι δε θα ψηφίσουν τίποτα στις εκλογές: "Αυτοί οι άνθρωποι που είναι δυσαρεστημένοι και αποφασισμένοι να στρέψουν την πλάτη στο δικομματισμό δεν πρέπει να κάνουν ένα τραγικό λάθος. Οσοι λένε ότι εμένα δε με ενδιαφέρει η πολιτική, χωρίς να το καταλαβαίνουν, γίνονται συνένοχοι στην πιο άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα έχουμε μετά τις 22 Σεπτέμβρη. Οταν κάποιος λέει η πολιτική δεν είναι δικό μου θέμα, αφήνει ελεύθερα τα χέρια στους συντηρητικούς πολιτικούς και τους συμβιβαστές να ασκούν πολιτική. Διότι είτε ένας ασχοληθεί με την πολιτική είτε όχι, κυβέρνηση θα υπάρχει, πολιτική θα ασκείται, θα παίρνονται αποφάσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι σαν κόμμα δεν υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα όλων, υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και συνεχίζουμε τον ανειρήνευτο πόλεμο με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ