Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμώστε τη γροθιά του ΚΚΕ

Οι ερωτήσεις σε κάθε τμήμα των Ναυπηγείων που πήγαιναν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ έπεφταν βροχή και η πλειοψηφία αυτών είχαν ως στόχο την ΕΕ θεωρώντας την βασική υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση των Ναυπηγείων.

"Τι πρέπει να κάνουμε για να αντισταθούμε στην υποταγή της ΕΕ και να σωθούν τα Ναυπηγεία;", ήταν μία από τις ερωτήσεις. Η απάντηση του Γ. Μαυρίκου, συγκεκριμένη: "Στην Ελλάδα χρειάζεται βαριά βιομηχανία και να μη στηριζόμαστε μόνο στον τουρισμό. Αλλες χώρες χώρες όπως η Δανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία πάλεψαν και εξαιρέθηκαν από τις αποφάσεις της ΕΕ για τα Ναυπηγεία τους. Οι δικές μας κυβερνήσεις όμως αποδέχτηκαν χωρίς αντιρρήσεις τις κατευθύνσεις της ΕΕ αντί να αντισταθούν".

"Μπορούν να αλλάξουν αυτές οι αποφάσεις της ΕΕ για τα Ναυπηγεία, που έχουν και σαν συνέπεια να βρισκόμαστε στην κατάσταση ΑΑ;" (άνευ απασχόλησης), ήταν μια ερώτηση που έγινε από αρκετούς εργαζόμενους. "Εάν το ΚΚΕ ενισχυθεί δυναμικά σε αυτές τις εκλογές, να είστε σίγουροι θα τρίξουν οι καρέκλες όλων αυτών που παίρνουν τα αντιλαϊκά μέτρα και θα αρχίσουν να ανησυχούν για την αντίσταση του κόσμου" απάντησαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ.

Πολλοί εργαζόμενοι επίσης ρώτησαν τι σημαίνει η ενίσχυση του ΚΚΕ. "Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ότι η γροθιά του θα έχει άλλη δύναμη όταν θα τη χτυπάει στο γραφείο για να σταματήσει κάθε αντεργατικό μέτρο" ήταν και εδώ η απάντηση.

Χαρακτηριστική και η ερώτηση ενός νέου για την αντίσταση στη λιτότητα σε σχέση με την αδράνεια του σημερινού συνδικαλιστικού κινήματος... "Τα εργατικά συνδικάτα πρέπει να οργανώνουν αγώνες για να κερδίσουν αυτά που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Ειδικά αυτή την εποχή είναι αναγκαίο τα συνδικάτα να μπουν μπροστά. Για όσα δεν μπαίνουν πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί" απάντησε ο Γ. Μαυρίκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ