Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταθείτε φραγμός με τους αγώνες σας

Περιοδεία του Ορ. Κολοζώφ, υποψήφιου βουλευτή στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας, στο νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ"

Την αγωνία τους, για την πορεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ", στον βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στη Β Αθήνας Ορέστη Κολοζώφ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής του περιοδείας στο νοσοκομείο. Ο ζωντανός διάλογος που έγινε και οι αναφορές των εργαζομένων στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο φανέρωσαν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον υγειονομικό χώρο.

Το νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ", όπως και τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας μας, αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα. Οι σημαντικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό, η ακαταλληλότητα των χώρων και η προχειρότητα κατασκευής τους, αφού πολλά τμήματα στεγάζονται σε προκάτ και οι ελλείψεις σε σύγχρονα τεχνολογικά μέσα αναγκάζουν τους εργαζομένους να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε και η γραμματέας του Σωματείου των Εργαζομένων Αν. Τσίρκα,"η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου οφείλεται στις ηρωικές προσπάθειες των εργαζομένων. Δεν υπάρχει νοσηλευτής ή γιατρός που να μην του χρωστούν ρεπό". Επίσης οι εργαζόμενοι στα μαγειρεία μίλησαν για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.

Οι συνεχόμενες περικοπές οδηγούν σε αδιέξοδο

Ο Ορ. Κολοζώφ, απαντώντας στους εργαζομένους, επισήμανε ότι οι περικοπές σε ζωτικούς τομείς, όπως η υγεία και η παιδεία, είναι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, που στόχο έχουν την υλοποίηση του προγράμματος "σύγκλισης", αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές στον Ελληνα πολίτη. Παράλληλα, οι συγκεκριμένες περικοπές, συνέχισε, γίνονται προκειμένου ένα μεγάλο τμήμα του δημόσιου τομέα να περάσει στον ιδιωτικό. Σήμερα, κατέληξε, ο κίνδυνος εισχώρησης των ιδιωτών στα νοσοκομεία είναι ορατός, γι' αυτό οι εργαζόμενοι μέσα από τους αγώνες τους πρέπει να σταθούν φραγμός σ' αυτά τα σχέδια.

Καθολική αντίσταση τώρα

Ο βουλευτής του Κόμματος τόνισε στις συζητήσεις του με τους εργαζόμενους ότι μέσα από αυτές τις εκλογές πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ, όχι μόνο γιατί θα έχει μεγαλύτερη δύναμη μέσα στη Βουλή και θα παλέψει καλύτερα για τα αιτήματα της εργατικής τάξης, αλλά και γιατί μαζί με τους εργαζομένους θα δημιουργήσει ένα δυνατό μέτωπο πάλης και αντίστασης, ένα αντίβαρο ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που είναι έτοιμες να εφαρμόσουν αμέσως μετά τις εκλογές οι δυνάμεις του δικομματισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ