Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Θα πληρωθούν όπως τους αξίζει

Στο κέντρο Χαϊδαρίου περιόδευσε χτες ο Μήτσος Κωστόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας

Αποδέκτης της οργής και της απόγνωσης μιας χήρας, που μεγαλώνει μόνη της δύο παιδιά, με μόνο εισόδημα τη σύνταξη των 89.000 δραχμών, έγινε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β Αθηνών Μήτσος Κωστόπουλος,κατά την περιοδεία κλιμακίου του Κόμματος στο κέντρο Χαϊδαρίου.

Πρόσφατα, όπως κατήγγειλε με αγανάκτηση, πήγε να πάρει το περιβόητο ΕΚΑΣ, για το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπερηφανεύεται πομπωδώς ότι ενισχύει αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη! Ομως, οι αρμόδιοι της εξήγησαν ότι δε δικαιούται το ΕΚΑΣ, επειδή δεν έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας της. "Αυτό είναι το νέο "κοινωνικό πρόσωπο" του ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι το "κράτος πρόνοιας και ευαισθησίας" που μας υπόσχονται", είπε με οργή η γυναίκα και συμπλήρωσε: "Και δε φτάνει που είναι ανάλγητοι, έχουν κιόλας το θράσος να μου στέλνουν στο σπίτι το προεκλογικό τους υλικό για να με πείσουν να τους ψηφίσω. Πρέπει να ντρέπονται. Θα πληρωθούν, όμως, όπως τους αξίζει".

Κατά την περιοδεία του ο Μ. Κωστόπουλος μίλησε με πολλούς επαγγελματοβιοτέχνες του Χαϊδαρίου, μαγαζί το μαγαζί, και άκουσε τα προβλήματά τους. Οι περισσότεροι επισήμαναν ότι ο κίνδυνος να βάλουν "λουκέτο" είναι πολύ μεγάλος. Κατηγόρησαν την κυβέρνηση επειδή δεν παίρνει μέτρα προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον αθέμιτο και εξοντωτικό ανταγωνισμό των μεγάλων πολυκαταστημάτων, που τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Μίλησαν για την αύξηση των λειτουργικών τους εξόδων και τα υψηλά ενοίκια, ενώ κάποιος ιδιοκτήτης μικρού δισκοπωλείου έθιξε και το μεγάλο θέμα με τις προσφορές "σι ντι" από τις εφημερίδες και τα περιοδικά, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τον κλάδο τους.

Μετά την περιοδεία ο Μ. Κωστόπουλος,μεταξύ άλλων, επισήμανε: "Επειδή βρισκόμαστε στο μαρτυρικό χώρο του Χαϊδαρίου, θυμίζουμε ότι είναι ακόμα ανοιχτό το τεράστιο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και του λεγόμενου κατοχικού δανείου, που ανέρχονται σε 53 δισ. δολάρια, ποσόν σχεδόν ίσο με το ύψος των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού. Πενήντα χρόνια η Γερμανία μάς κοροϊδεύει, μας προκαλεί, λέγοντας "δε σας χρωστάμε τίποτα και μη μας ενοχλείτε γιατί θα υπάρξουν συνέπειες...!" Το ΚΚΕ, τόνισε ο Μ. Κωστόπουλος, έχει φέρει το θέμα επανειλημμένα στη Βουλή και έχει καταγγείλει την κυβέρνηση, που επιχειρεί να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στους πολίτες, λες και η Γερμανία κήρυξε τον πόλεμο στους Ελληνες, σ' έναν έναν χωριστά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ