Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Προωθούνται μέτρα που αυξάνουν εκμετάλλευση, φτώχεια και ανεργία

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Στα πλαίσια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Βρυξελλών, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκης κατέθεσε την εξής δήλωση:

Η προπαγανδιζόμενη για τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης περιορίζεται σε χιλιοχρησιμοποιημένα μέσα: Νεοκεϊνσιανές μέθοδοι και μίνι προγράμματα τύπου «new deal» που αποδεδειγμένα πλέον αδυνατούν να αποδώσουν θετικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα, αυξάνουν την εκμετάλλευση, την ανεργία και τη φτώχεια. Το μόνο που εξασφαλίζουν αυτά τα μέτρα είναι συμβόλαια για τις μεγάλες επιχειρήσεις και στηρίζουν τη συγκέντρωση του κεφαλαίου, ιδιαίτερα μάλιστα όταν συνοδεύονται από μέτρα συρρίκνωσης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στο στόχαστρο βρίσκονται πάλι τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, προωθείται η γενίκευση της «ελαστικότητας» στην εργασία και η συγκράτηση των μισθών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της μείωσης του εργατικού κόστους.

Στο στόχαστρο επίσης είναι η μετανάστευση και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέτρα συντονισμένης απέλασης, έκδοσης, «επαναπροώθησης» των μεταναστών, συνοριοφύλακες, σε γη και θάλασσα, και άλλα μέτρα που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των μεταναστών.

Ολα αυτά μάλιστα λίγες μέρες μόνο μετά το ξεκίνημα της Διακυβερνητικής Διάσκεψης που καλείται να κατοχυρώσει συνταγματικά τον καπιταλισμό, να ανακατανείμει την εξουσία υπέρ των ισχυρών, να εκχωρήσει παραπέρα εθνική κυριαρχία στο ευρωενωσιακό κέντρο.

Είναι βέβαιο ότι οι λαοί δε θα μείνουν αδρανείς μπροστά στην παραπέρα όξυνση της επίθεσης και θα αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τους αγώνες τους για αντίσταση καν αντεπίθεση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι δηλητήριο για την εργατική τάξη και το κίνημά της(2015-03-20 00:00:00.0)
Προς «αναθεώρηση» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου(2014-04-04 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ για μετανάστες - πρόσφυγες(2012-03-28 00:00:00.0)
Τους κόβουν το εποχικό επίδομα(2006-02-01 00:00:00.0)
Αντίδραση μεταναστών(1997-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ