Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Στην Ελευσίνα βρέθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο πλαίσιο της έντονης δραστηριότητας που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα το Κόμμα, παρουσιάζοντας την πολιτική του πρόταση. Το μεσημέρι, η Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ Μάκης Μαΐλης, ο γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου - Μεγαρίδας Π. Παπαβασιλείου και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αττικής Χρ. Κολοβός, περιόδευσε στα ΤΕΕ μαθητείας του ΟΑΕΔ της περιοχής. Εκεί συζήτησαν με καθηγητές και μαθητές για τα γενικότερα προβλήματα που εντοπίζονται στην Παιδεία αλλά και τα συγκεκριμένα που αντιμετωπίζουν έφηβοι εργαζόμενοι που αναγκάζονται το πρωί να δουλεύουν και το απόγευμα να περιορίζουν τη μόρφωσή τους στην εκμάθηση μιας ειδίκευσης, γνώσεων δηλαδή, με ημερομηνία λήξης.

Το απόγευμα η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική αχτίδα στο Δημαρχείο της πόλης με θέμα «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και η αναγκαιότητα ριζοσπαστικής δράσης των γυναικών». Πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής οργάνωσης για μια συζήτηση στη βάση της αγωνιστικής πρότασης, που αναγραφόταν και σε πανό στην αίθουσα της εκδήλωσης: «Κάνουμε την αγανάκτηση αγώνα, στηρίζουμε, δυναμώνουμε το ΚΚΕ, για λαϊκή συμμαχία και εξουσία».

Το ΚΚΕ απευθύνεται στη γυναίκα, που ξέρει τι σημαίνουν βάσανα και θυσίες και την καλεί να δράσει μέσα στα συνδικάτα, στις επιτροπές της γειτονιάς, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στη γυναικεία ανισοτιμία που καλλιεργεί το σύστημα, και στην ανάγκη «να μπουν στη δράση περισσότερες γυναίκες, ενάντια στη μοιρολατρία, να μην αναβάλει καμία γυναίκα αυτό που μπορεί να δώσει σήμερα».

Μετά την ομιλία, ακολούθησε πλούσια συζήτηση. «Θέλω δουλιά, θέλω να πάω στους εργάτες που με έχουν εκλέξει και να κάνω κάτι γι' αυτούς», είπε η συνδικαλίστρια εκπρόσωπος των εργαζομένων στα μακαρόνια STAR, που μένουν απλήρωτοι εδώ και εφτά μήνες, ευχαριστώντας το ΚΚΕ για τη στήριξη που τους έχει προσφέρει, και με Ερώτηση μέσα στη Βουλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2010-09-24 00:00:00.0)
Πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (2008-03-04 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ (2004-12-15 00:00:00.0)
Για τα αποτελέσματα των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών (2002-12-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-01-29 00:00:00.0)
Εκφράστηκε και πάλι η πλατιά συμπαράταξη με το ΚΚΕ (2000-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ