Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι συνέπειες

Κάποιοι θα σκεφτούν, ενδεχομένως, ότι η λειτουργία του νέου πολυκαταστήματος θα εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των πολυκαταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Κι όπως λένε μερικοί οπαδοί των σχετικών εξελίξεων, το γεγονός αυτό θα ωφελήσει τους καταναλωτές. Και ναι και όχι θα λέγαμε εμείς. Ο ανταγωνισμός θα ενταθεί, αλλά τα όποια, αμφίβολα οφέλη προς τους καταναλωτές θα είναι ελάχιστα και μόνον πρόσκαιρα. Ισα ίσα, για να καθιερωθεί το νέο μεγάλο πολυκατάστημα.

Από την άλλη, οι αρνητικές συνέπειες θα είναι πολύμορφες και μια από τις σημαντικότερες θα «χτυπήσει» την πόρτα των πολλών μικρών εμπόρων της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής. Αυτοί θα είναι τα μεγάλα θύματα από την ύπαρξη μιας επιχείρησης με 15 εκατομμύρια ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και μετόχους μεγαλοαντιπροσώπους και μεγαλοεισαγωγείς.

Το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στην Ελλάδα, όπως λένε οι δημιουργοί του, δε θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα. Με προσφορές καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, διαρκείς εκπτώσεις, δυνατότητα πωλήσεων κάτω του κόστους, φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αξιοποίηση της μερικής απασχόλησης κλπ., κλπ. Η συγκέντρωση των ΕΒΕ, που διοργανώνει η ΟΒΣΑ στις 8 Δεκέμβρη, αποκτά μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερη σημασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ