Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΤΑΧΑΟΥ για τους άνεργους

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα εξαναγκάζονται να δουλεύουν σε εργοδότες, χωρίς αυτοί να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ, αλλιώς χάνουν το επίδομα!

Μεγάλο άλμα σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα αποδεικνύεται το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε χτες και επίσημα ο υπουργός Εργασίας, Δ. Ρέππας. Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση εξασφαλίζει στο μεγάλο κεφάλαιο τζάμπα εργάτες. Οι επιδοτούμενοι άνεργοι εξαναγκάζονται να δουλεύουν στους εργοδότες χωρίς αυτοί να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ. Το εργατικό «κόστος» και μέχρι του ύψους του επιδόματος ανεργίας (300 ευρώ) θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ, δηλαδή από τις εισφορές των υπόλοιπων εργαζομένων.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο έρχεται να εξασφαλίσει πρόσθετα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, απαλλάσσοντάς το ολοσχερώς από το ονομαζόμενο εργατικό κόστος. Στον αντίποδα, κάνει ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη, ενώ με την απειλή κατάργησης του επιδόματος μετατρέπει τους ανέργους σε δούλους του 21ου αιώνα. Δίπλα σε αυτό το αντεργατικό τερατούργημα η κυβέρνηση νομοθετεί και νέες επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις. Τις απαλλάσσει από το 50%-100% των ασφαλιστικών εισφορών, τις οποίες φορτώνει στον Ελληνα φορολογούμενο μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι η κυβέρνηση ικανοποιεί τις πιο ακραίες επιδιώξεις του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ